utorak, 7. lipnja 2016.

Torta Caprese


Torta Caprese

Sastojci
Sastojci:
300g badema
200g čokolade s većim postotkom kakaa (npr. Bitter od Kraša)
200g šećera
200g maslaca
5 jaja
Ostalo:
šećer u prahuPriprema
Na laganoj vatri rastopiti čokoladu s margarinom uz stalno miješanje. Kad se rastopi, prebaciti smjesu u veću zdjelu i ručno umiješati šećer. Zatim ručno umiješati i mljevene bademe, te jedno po jedno jaje. Na kraju, sve dobro promiješati (uvijek ručno;)), i staviti peći u namašteni pleh (promjera 26cm) na nekih 150 stupnjeva 30-40 minuta. Pustiti da se u potpunosti ohladi, pa po vrhu obilno posuti šećerom u prahu!
1.
u valentinovskom izdanju
Napomena:
Stavila sam vrijeme pečenja 30-40 minuta jer je moja pećnica ‘ćudljiva’ pa obično peče kraće nego je potrebno. Provjeravajte boju kolača! Ova tradicionalna talijanska slastica se satoji od pet osnovnih sastojaka koji su gore nabrojani i uvijek se obilno posipa šećerom u prahu . Možete dodati i neki liker, kakaa u prahu, vaniliju, i sl. Ako volite slađe, dodajte 250g šećera. Ne morate se truditi da bademi budu savršeno mljeveni, dapače, savjetuje se da dio bude malo krupnije mljeven. Što se tiče čokolade, mislim da Bitter čokolada koju sam koristila ima oko 50%kakaa i nije tvrda kao čokolade s većim postotkom. Torta će vas oduševiti sočnošću koja se skriva unutar tanke, prhke korice!! Jedna od sočnijih, ako ne i najsočnija čokoladna torta koju sam probala , a da nema nikakvih krema niti premaza, a ni brašna! S razlogom je, uz Tiramisù, najpoznatija talijanska slastica u svijetu.
1.
Drugi sam put dodala još otprilike 35ml ruma, koristila čokoladu sa 72% kakaa i smeđi, nerafinirani šećer, i još mi se više svidjela u toj verziji jer mi je s bijelim šećerom bila možda malo preslatka! :))
2.
Preporučam da se ne drži u frižideru, odnosno da se prije serviranja ostavi neko vrijeme na sobnoj temperaturi jer kao i svaka druga jako čokoladasta torta, stvrdne se na jako hladnom 🙂

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...