petak, 17. lipnja 2016.

VOLITE LEDENE KOCKE PRAVITE IH PO OVOM RECEPTU I NIKAKO DRUGAČIJE



Sastojci
Biskvit
7 bjelanjaka
7 žlica šećera u prahu
7 žlica brašna
prstohvat soli
120 ml mlakog mlijeka
Krema prva
7 žutanjaka
7 žlica šećera
5 žlica škrobnog brašna
750 ml mlijeka
250 gr margarina za kreme
Krema druga
2 vrećice šlag pjene
250 ml mlijeka
Priprema
1.
Bjelanjak i sol umutiti tako da se dobije čvrsti snijeg.

2.
U snijeg postepeno dodavati šećer i brašno i sve lagano umiješati.
3.
Smjesu za biskvit izliti u kalup promjera približno 24×24cm.
4.
Pećnicu zagrijati na 175*C i peći biskvit 10 minuta.
5.
Pečeni, još topli biskvit preliti s toplim mlijekom i ostaviti da biskvit skroz upije mlijeko.
Biskvit ohladiti.
6.
Od žutanjaka, šećera, gustina i mlijeka skuhati kremu.
7.
Nakon što se krema skroz ohladila u nju dodati margarin izrezan na listiće pa kremu dobro promiješati (izmiksati) da bude skroz glatka.
8.
Kremu premazati preko ohlađenog biskvita.
9.
Na kraju umutiti šlag i premazati kolač.
10.
Prije posluživanja kolač dobro ohladiti (najbolje je ostaviti ga u hladnjaku preko noći).
izvor:www coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...