Sastojci:
200g šećera
1 litar mlijeka
3 pudinga od vanile
200 g maslaca
1 kisela pavlaka
400 g keksa
800 g banana (oko 4 banane)
200 ml slatke pavlake
1 kašika šećera u prahu, malo lješnika ili oraha za posipanje
malo maslaca za podmazivanje pleha
200g šećera
1 litar mlijeka
3 pudinga od vanile
200 g maslaca
1 kisela pavlaka
400 g keksa
800 g banana (oko 4 banane)
200 ml slatke pavlake
1 kašika šećera u prahu, malo lješnika ili oraha za posipanje
malo maslaca za podmazivanje pleha
Priprema:
Puding skuhati sa mlijekom prema uputstvu sa kesice, malo prohladiti pa umiješati maslac i miješati da se rastopi i sjedini.
Dodati kiselu pavlaku i lomljeni keks. Izliti pola smjese u podmazan kaplup, poredati banane, a preko rasporediti ostatak fila. Ohladiti u frižideru bar 2 sata.
Dobro umutiti hladnu slatku pavlaku sa kašikom šećera u prahu i premažite kolač. Odozgo pospite mljevenim lješnicima ili orasima.
Puding skuhati sa mlijekom prema uputstvu sa kesice, malo prohladiti pa umiješati maslac i miješati da se rastopi i sjedini.
Dodati kiselu pavlaku i lomljeni keks. Izliti pola smjese u podmazan kaplup, poredati banane, a preko rasporediti ostatak fila. Ohladiti u frižideru bar 2 sata.
Dobro umutiti hladnu slatku pavlaku sa kašikom šećera u prahu i premažite kolač. Odozgo pospite mljevenim lješnicima ili orasima.
Izvor: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar