četvrtak, 23. lipnja 2016.

3 kućne biljke koje čiste zrak i koje je gotovo NEMOGUĆE UNIŠTITI!



spider-plant-750x578-600x462

One su zelene, piju vodu i uživaju na suncu. Ovo su kućne biljke koje će uljepšati kuću, ali i poboljšati kvalitetu zraka.
Biljka pauk

Pored svog kul imena, biljka pauk je odlična biljka za početnike. Sve ove biljke zahtijevaju indirektnu sunčevu svjetlost i vodu kako bi procvjetale. Kada sakupe dosta energije, ove biljke počinju proizvoditi cvijeće koje se transformiše u beba-pauk biljke.
Mirni ljiljan
Mirni ljiljan je izuzetno lijepa biljka. Gotovo je nemoguće uništiti ovu biljku, a ona će znatno poboljšati kvalitetu zraka u vašoj kući. Ovoj biljci trebaju vlažno tlo i voda, a zauzvrat će eliminirati trihloretilen, formaldehid, benzen i amonijak iz zraka.
Zmijski cvijet – Svekrvin jezik
Ova biljka je vrlo česta u domovima, restoranima i uredima. Ova biljka ne zahtijeva puno sunca i teško ju je uništiti. Ona će očistiti zrak od ksilena, trihloretilena, formaldehida i benzena.

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...