Rijetko koja slastica redovito postiže uspjeh kod ama baš svih kao što je to slučaj s kremšnitom! E sad, hoće li to biti obična, Samoborska, iz Podlehnika, Zagrebačka ili koja druga, nije toliko važno.
Sastojci:
250 g zamrznutog Lisnatog tijesta
Za kremu:
1 Krema za kremšnite
500 ml vode
Za šlag:
600 ml vrhnja za šlag
2 Šlagfixa Dolcela
Za glazuru:
200 g čokolade
30 g maslaca
Priprema
250 g zamrznutog Lisnatog tijesta
Za kremu:
1 Krema za kremšnite
500 ml vode
Za šlag:
600 ml vrhnja za šlag
2 Šlagfixa Dolcela
Za glazuru:
200 g čokolade
30 g maslaca
Priprema
Lisnato tijesto odmrznite i razvaljajte na pobrašnjenoj površini na veličinu lima za pečenje (20×30 cm). Razvaljano tijesto prebacite u lim i pecite 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C. Pečenu koru ostavite da se ohladi 20-30 minuta. U hladnu vodu dodajte sadržaj vrećice kreme za kremšnite.
Električnom mješalicom lagano promiješajte te nastavite miješati 5 minuta (srednjom brzinom).
Kremu odmah nanesite na koru lisnatog tijesta i poravnajte površinu. U visoku posudu ulijte hladno vrhnje za šlag i miješajte električnom mješalicom ½ minute. Dodajte sadržaj vrećica Šlag fixa, te dalje miješajte električnom mješalicom (najvećom brzinom), sve dok masa ne postane čvrsta. Šlag premažite preko kreme i izravnajte površinu. Čokoladu rastopite u zagrijanom maslacu, malo ohladite i tako pripremljenu glazuru prelijte preko kolača.
Električnom mješalicom lagano promiješajte te nastavite miješati 5 minuta (srednjom brzinom).
Kremu odmah nanesite na koru lisnatog tijesta i poravnajte površinu. U visoku posudu ulijte hladno vrhnje za šlag i miješajte električnom mješalicom ½ minute. Dodajte sadržaj vrećica Šlag fixa, te dalje miješajte električnom mješalicom (najvećom brzinom), sve dok masa ne postane čvrsta. Šlag premažite preko kreme i izravnajte površinu. Čokoladu rastopite u zagrijanom maslacu, malo ohladite i tako pripremljenu glazuru prelijte preko kolača.
Posluživanje:
Ohladite 1-2 sata u hladnjaku, narežite na kocke i poslužite.
Savjet:
Kolač izvadite 15 minuta prije rezanja kako vam glazura ne bi pucala.
izvor:recepti za top jela i poslastice
Nema komentara:
Objavi komentar