ponedjeljak, 5. prosinca 2016.

VAŽNO: PIJETE LI PIĆA IZ KONZERVI? OBRATITE PAŽNJU NA OVAJ PROBLEM



Mnogi ljudi konzumiraju napitke poput piva, sokova i energetskih pića direktno iz konzervi.



U Belgiji je nedavno zabilježen smrtni slučaj žene izazvan laptospirozom. Autopsijom je utvrđeno da je žena zaražena putem urina pacova. Samo nekoliko dana ranije ona je pri polasku na odmor kupila i konzumirala sokove iz konzervi. Analizom je naknadno utvrđeno da su konzerve kontaminirane osušenim urinom pacova što je izavalo infekciju i smrt.
Ono što se u praksi dešava je da su konzerve piva i sokova nakon pakovanja smještene po raznim skladištima koja su puna glodara koji se po njima kreću i uriniraju. Potrošači često ne sluteći ništa konzumiraju te proizvode direktno iz konzervi odmah nakon kupovine.
Urin pacova je toksičan i sadrži otrovne supstance te bakterije. 
Nedavno provedena Španska studija pokazala je da gornji dijelovi konzervi prljaviji od javnih wc-a po količini bakterija koje sadrže.
Stoga obavezno operate gornje dijelove konzervi, a piće konzumirajte iz čaša a ne direktno iz limenki.  

Podjelite ovaj tekst i informaciju sa prijateljima putem Facebooka kako bi znali za opasnosti.

ZdravljeBEZdoktora

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...