ponedjeljak, 3. travnja 2017.

SODA BIKARBONA je odlična za čišćenje, ali da li ste znali da može učiniti OVO?

Baking-Soda-Is-Excellent-For-Cleaning-But-Did-You-Know-That-It-Can-Also-Do-This


Svi mi koristimo sodu bikarbonu za čišćenje. To je vrlo jeftino rješenje. Ali postoje neke stvari koje treba da znate o soda bikarboni, jer je nakon ovoga nećete koristiti samo za čišćenje.
  • Briga za noge
Napravite opuštajuću kupku za stopala i masirajte stopala pomoću sode bikarbone. Stavite 3 žlice sode bikarbone u 2 litre vode i uživajte.
  • Tretiranje manjih bolesti
Pomiješajte 1-2 žličice sode bikarbone s hladnom vodom i pijte za liječenje kiseline želuca i bolova u stomaku. Ovo je kratkoročno rješenje, tako da svakako treba posjetiti doktora.
  • Da uklonite trn

Napravite mješavinu iste količine vode i sode bikarbone. Isprobajte soda bikarbonu umjesto pincete, a vi ćete dobiti bolji efekt.
  • Za liječenje opekotina
Pomiješajte  4 kašike sode bikarbone sa toplom vodom, da ohladite kožu nakon dana na suncu. Ovo pomaže prirodnom procesu ozdravljenja.
Obavezno probajte i bićete oduševljeni!
Izvor:http://www.pozivitno.info/

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...