Doba u kojem mi danas živimo zaista je posebno doba jer uprkos neverovatnom razvoju medicine i tehnologije, čak istom brzinom ako ne i brže, raste i broj bolesnih ljudi. To je pomalo neverovatan pokazatelj da nešto ne činimo dobro.
Odmakli smo se od Boga i od prirode iako je upravo Bog stvorio čoveka i darovao mu sve potrebno za život u miru, bez bolesti. Ljudi su od početka sveta naučili iskoristiti sve ono darovano od Boga za čoveka, a ta potreba za prirodom drastično se počela gubiti tek poslednjih nekoliko decenija, kako su farmaceutske kompanije preuzele monopol nad „svetom“.
No, u ruševinama jednog starog hrama u divljinama Tibeta, UNESCO-ova ekspedicija pronašla je još 1971. godine jedan recept za zdravlje zapisan na glinenim pločicama. Takođe, opisan je i način upotrebe tog leka, starog preko 2500 godina. Recept je preveden na skoro sve svetske jezike a mnogi istraživači tvrde kako je baš ovaj recept zaslužan za dugovečnost i zdrav život ljudi na Tibetu.
Naime, nećete se začuditi kada čujete da je zapravo reč o belom luku, prirodni antibiotik a koji očito već hiljadama godina slovi za jednu od najlekovitijih biljaka sveta. Ljudi ga danas zaista slabo iskorišćavaju, iako je on borac protiv mnogih zloćudnih bolesti i bakterija a što je nanovo dokazao ovaj prastari zapis.
Ovaj recept pronađen na Tibetu sa belim lukom oslobađa organizam od masnih naslaga, poboljšava razmenu materija i elastičnost krvnih sudova i ćelija. Sprečava infarkt, sklerozu, apopleksiju i stvaranje tumora, pomaže kod migrena, visokog pritiska, sve bakterijskih i gljivičnih infekcija, kod upale pluća, eliminiše šum u glavi, poboljšava vid i još mnogo mnogo toga.
A uz tačno pridržavanje uputstava, ovaj recept podmlađuje ceo organizam kao i što rapidno podiže imunitet. Ovaj lek još se naziva i „Monaške kapi“ a zapisano je da se spravlja na sledeći način:
Dobro očistiti i oprati 350 gr. belog luka, iseckati ga sitno i istuckati drvenim ili glinenim tučkom. Tako usitnjenu masu staviti u 300 gr. minimalno 75-procentnog alkohola. Posudu čvrsto zatvoriti i čuvati na hladnom mestu 10 dana. Posle toga celu masu procediti kroz čvrstu tkaninu, a ostatak isto dobro ocediti. Dobijenu tečnost staviti u odgovarajuću posudu ili bocu, zatvoriti i držati na hladnom mestu 2 do 3 dana, posle čega početi sa tretmanom. Bitno je da vam beli luk niti u jednoj fazi pripreme ne dodiruje metal (metalne posude, kašike).
Lečenje monaškim kapima:
U 50 grama mleka sobne temperature ukapati kapaljkom potreban broj kapi dobijene lekovite tečnosti i to tačno prema sledećem uputstvu:
1. dan – doručak 1 kap – ručak 2 kapi – večera 3 kapi
2. dan – doručak 4 kapi – ručak 5 kapi – večera 6 kapi
3. dan – doručak 7 kapi – ručak 8 kapi – večera 9 kapi
4. dan – doručak 10 kapi – ručak 11 kapi – večera 12 kapi
5. dan – doručak 13 kapi – ručak 14 kapi – večera 15 kapi
6. dan – doručak15 kapi – ručak 14 kapi – večera 13 kapi
7. dan – doručak 12 kapi – ručak 11 kapi – večera 10 kapi
8. dan – doručak 9 kapi – ručak 8 kapi – večera 7 kapi
9. dan – doručak 6 kapi – ručak 5 kapi – večera 4 kapi
10. dan – doručak 3 kapi – ručak 2 kapi – večera 1 kap
11. dan – doručak 25 kapi – ručak 25 kapi – večera 25 kapi
Nastaviti sa uzimanjem kapi 3 puta dnevno po 25 kapi sve dok ne potrošite svu tečnost iz posude. Preporučuje se ponoviti tretman tek nakon 5 godina.
http://www.prirodnilijek.info
Nema komentara:
Objavi komentar