nedjelja, 21. kolovoza 2016.
OSTAT ĆETE U POTPUNOSTI BEZ TEKSTA! Evo kako gluten utiče na hranu! – NEVJEROVATNO!
Morate biti upoznati sa pojmom glutena.
Bez obzira na to da li ga treba izbjegavati u ishrani ili ne, vi vjerojatno znate kako to utiče na tijelo. Međutim, da li znate da utiče i na hranu?
Gluten je skup proteina koji se nalazi u pšeničnom brašnu. Svako pšenično brašno sadrži dva proteina – gluteninski i glijadinski, a kada se doda voda, ti proteini se vežu i stvaraju “elastične mreže proteina”, koji je nama poznat kao gluten.
Ključna karakteristika glutena je njegova sposobnost da primi vazduh i naduva se kao balon, i to je razlog zašto je hljeb napuhan.
U videu možemo vidjeti dva komada tijesta – jedan ima puno glutena i drugi je napravljen od brašna za kolače s vrlo malo proteina koji čine gluten.
Pecivo bogato glutenom je nevjerojatno lako mijesiti, potpuno drugačije u odnosu na druga peciva.
https://youtu.be/45IpCBDF8lk
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI
SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...
-
Sastojci Za testo -200g masti -500g brasna -1 prasak za pecivo -2 jaja -200g secera -150g oraha -1dl mleka Za posipanje ...
-
Pročitajte recept za pripremanje napitka koji je izuzetno zdrav za naš organizam. Sastojci 4 mrkve 3 jabuke sok od 1/2 limuna...
-
Kad se kaze krempita odmah asocira na slasticarnu…. Kolegica mi je radila u slasticarni i pokupila recept. Ni jedna joj nije ravn...
Nema komentara:
Objavi komentar