ponedjeljak, 19. rujna 2016.

STUDIJA KOREJSKIH LEKARA: PROBAJTE JEDNOSTAVAN PRIRODNI LEK PROTIV GUBITKA KOSE




Istraživači iz Koreje sa Univerziteta Pusan vršili su testiranje sa muškarcima koji imaju problem sa gubitkom kose.


U istraživanju je učestvovalo 76 muškaraca sa umjerenom andorgenom alopecijom (ćelavosti). Androgena alopecija najčešća je vrsta alopecije, i inače predstavlja 95% svih vrsta gubitka kose kod muškaraca i žena. 
Niko od pacijenata koji su testirani  nije ranije uzimao bilo kakav lijek za ovo stanje.

Tretman se sastojao u davanju pacijentima količine od 400 miligrama ulja od košpica bundave (buče) na dan u formi kapsula. Terapija se primjenivala dva puta po dvije kapsula prije doručka i večere.
Nakon tri i  šest mjeseci pacijenti su testirani putem više metoda uključujući analize vlasišta od strane stručnjaka kao i i fotografisanje posebnim fototrinografskim instrumentima da bi se utvrdili rezultati i promjene.
Muškarci su podjeljeni u dvije grupe i jedna je dobijala ulje od košpica bundave dok je drugoj grupi davan placebo.
Rezultati su pokazali da su pacijenti koju su dobijali ulje sjemenki bundave zabilježili sljedeće rezultate: 44% muškaraca iz grupe je popravilo rast i gustoću kose dok je 51% ostalo na istom nivou odnosno bez daljnjeg gubitka kose. Samo je 2,7% pacijenata iz ove grupe imalo blago povećanje ćelavosti.
U poređenju sa ovim, u grupi koja je dobijala placebo, kod 28% pacijenata dodatno se povećala prorijeđenost kose, 64% stanje je  ostalo nepromjenjeno a samo 7,7% je imalo neki oblik poboljšanja.
U posebnoj fototrinograskoj analizi grupa koja je koristila ulje sjemena bundave imala je značajno uvećan broj vlasi kose i do tri puta više. Ista grupa pokazala je 30-40% povećanje rasta dlaka. Istraživanje je pokazalo da je ovakva terapija potpuno sigurna i bez negativnih popratnih pojava jer se radi o prirodnom proizvodu.
Ovakva metoda iako nije potpuno revolucionarna pokazala je značajna poboljšanja kod dobrog dijela pacijenata na potpuno prirodan način za razliku od lijekova koji se koriste u ovoj oblasti prije svega minoxidila i finasterida koji često imaju negative posljedice. Negativni efekti navedenih lijekova kod nekih pacijenata  ogledaju se u erektilnoj disfunkciji, jakom svrabežu vlasišta  kao i rastu grudi kod muškaraca. Za razliku od novih skupih i komplikovanih hemijskih sredstava koja nam svaki dan obećavaju čudotvorne rezultate, potpuno prirodno ulje sjemnki bundave sasvim je nešto drugo. Samo uzimanje ovog ulja korisno je  i kod drugih zdravstvenih stanja organizma.

Preporučujemo vam da i sami probate ovu jednostavnu metodu. Najbolje bi bilo da koristite po jednu punu supenu kašiku djevičanskog ulja od košpica bundave ujutro prije doručka i navečer prije spavanja. Tretman bi po uzoru na studiju trebalo provoditi kontinuirano najmanje 6 mjeseci a po mogućnosti i duže. Koristeći ulje od bundavinih sjemenki nećete pogriješiti jer su njegova blagotvorna ljekovita svojstva odavno poznata. Sjemenke bundave prepune su mnoštva esencijalnih masnoća, minerala i vitamina.  Lako ćete se i sami uvjeriti da li ova metoda djeluje na vas prateći šta se dešava sa vašim vlasištem i opadanjem kose. Metoda je podjednako primjenjiva za muškarce i žene.
Ulje sjemnki od bundave kao i same sjemenke dugo se koriste u narodnoj medicini  za tretiranja niza zdravstvenih problema a prije svega tegoba prostate, povišenih masnoća u krvi, artritisa, menstrualnih tegoba, prevencije dijabetesa, osteoporoze, depresije...  
Želimo vam sreću i uspjeh sa ovom metodom a svoja iskustva možete podjeliti na našoj web ili facebook stranici putem komentara
ZdravljeBEZdoktora

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...