Glavni sastojci ovog recepta su svjež ren, neprskani limuni s korom i med.
Već je puno rečeno o medu i limunu, stoga ćemo se sada, prije recepta, kratko osvrnuti na hren
Zbog svog sastava (vitamin C, kalijum, vitamin B1, vitamin B6, gvožđe, kalcijum, vitamin B2, magnezijum, fosfor…) ren je osim gurmansko, izuzetan i kao ljekovito sredstvo.
Njegovu ljekovitost poznavali su i Stari Grci. Još 1500. godina p.n.e. koristili su ga za ublažavanje bolova u leđima.
Neizostavan je dodatak raznim jelima, posebno uz masnu hranu jer pomaže da se lakše probavi.
Ren čisti organizam, ubrzava metabolizam, otklanja umor, pa se najviše preporučuje dijabetičarima.
Podstiče razmnožavanje i razvoj korisnih bakterija u crijevima.
Sok od rena uništava bakterije dizenterije, salmonele, tuberkuloze, kao i mnoge gljivice koje parazitiraju na čovjeku i biljkama.
Poboljšava funkciju organa za probavu tako što stimuliše lučenje želudačnih i crevnih sokova, žuči i enzima iz gušterače. Ren podstiče i rad jetre, podstiče rad srca i cirkulaciju, a pored toga, odličan je diuretik te pomaže kod reumatizma.
Sastojci:
– 125 gr rena
– 3 limuna
– 3 kašike meda
– 3 limuna
– 3 kašike meda
Priprema:
Izmiksajte 125 grama rena. Uzmite tri limuna, rasjecite ih, izvadite iz njih sjemenke, pa ih zajedno sa korom takođe izmiksajte i pomešajte sa izmiksanim renom.U to dodajte med i sve dobro izmješajte.
Čuvajte ovaj melem u zatvorenoj teglici u frižideru.
Uzimajte po jednu malu kašičicu melema dva puta dnevno uz obroke.
Uzimajte ovaj melem tokom 3 nedelje i gledajte kako se obimm struka smanjuje!
Izvor:http://www.narodnilijekovi.info
Nema komentara:
Objavi komentar