Sastojci:
Kora
6 belanaca
300 g šećera
1 kašika sirćeta
Fil
6 žumanaca
250 g šećera
1 vanil-šećer
6 kašika oštrog brašna
40 g gustina
500 ml mleka
250 g putera
300 g malina
I još
2 kesice šlaga
Kora
6 belanaca
300 g šećera
1 kašika sirćeta
Fil
6 žumanaca
250 g šećera
1 vanil-šećer
6 kašika oštrog brašna
40 g gustina
500 ml mleka
250 g putera
300 g malina
I još
2 kesice šlaga
Priprema:
Kora
1. Mikserom umutiti belanca u čvrst šam. Postepeno dodavati šećer uz neprekidno mućenje. Umešati sirće i sipati smesu u podmazan pravougaoni pleh.
2. Peći u zagrejanoj rerni oko sat vremena na 150°C.
Fil
1. U šerpu sipati 400 ml mleka i staviti da se kuva.
2. Izmiksati žumanca sa šećerom, dodati vanil-šećer, brašno i gustin i sve sjediniti sa preostalim mlekom. Smesu sipati u proključalo mleko i mešati dok se ne zgusne.
3. Puter penasto umutiti i dodati u ohlađen krem.
Finalni postupak
1. Koru premazati filom i posuti malinama.
2. Umutiti šlag prema uputstvu sa kesice i ravnomerno premazati kolač.
Kora
1. Mikserom umutiti belanca u čvrst šam. Postepeno dodavati šećer uz neprekidno mućenje. Umešati sirće i sipati smesu u podmazan pravougaoni pleh.
2. Peći u zagrejanoj rerni oko sat vremena na 150°C.
Fil
1. U šerpu sipati 400 ml mleka i staviti da se kuva.
2. Izmiksati žumanca sa šećerom, dodati vanil-šećer, brašno i gustin i sve sjediniti sa preostalim mlekom. Smesu sipati u proključalo mleko i mešati dok se ne zgusne.
3. Puter penasto umutiti i dodati u ohlađen krem.
Finalni postupak
1. Koru premazati filom i posuti malinama.
2. Umutiti šlag prema uputstvu sa kesice i ravnomerno premazati kolač.
izvor:mala kuhinja veliki uzitak.com
Nema komentara:
Objavi komentar