Sastojci
7 – 8 osrednjih zrelih kajsija
3 jaja
175 ml mleka
75 ml slatke pavlake
1/2 kašičice vanilinog ekstrata ili vanila paste
50 ml likera od kajsija ili viskija
80 g šećera
75 g brašna
1/4 kašičice soli
prah šećer
Priprema
1.
Tepsiju za tart, prečnika 22cm premazati sa hladnim puterom ili isprskati sprejom za pečenje.
Kajsije oprati, osušiti i prepoloviti,izvaditi koštice i poređati ih u krug u kalup.
Ostaviti sa strane.
Uključiti rernu da se greje na 190°C.
2.
U zdelu umutiti sa žicom za mućenja, jaja, šećer, mleko, slatku pavlaku, so,vanilu i liker / viski i na kraju dodati brašno i umutiti da nema grudvica.
Umućenu masu preliti preko kajsija i staviti da se peče oko 30 do 35 minuta.
3.
Ispečenu poslasticu izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi do sobne temperature, posuti sa prah šećerom i poslužiti.
7 – 8 osrednjih zrelih kajsija
3 jaja
175 ml mleka
75 ml slatke pavlake
1/2 kašičice vanilinog ekstrata ili vanila paste
50 ml likera od kajsija ili viskija
80 g šećera
75 g brašna
1/4 kašičice soli
prah šećer
Priprema
1.
Tepsiju za tart, prečnika 22cm premazati sa hladnim puterom ili isprskati sprejom za pečenje.
Kajsije oprati, osušiti i prepoloviti,izvaditi koštice i poređati ih u krug u kalup.
Ostaviti sa strane.
Uključiti rernu da se greje na 190°C.
2.
U zdelu umutiti sa žicom za mućenja, jaja, šećer, mleko, slatku pavlaku, so,vanilu i liker / viski i na kraju dodati brašno i umutiti da nema grudvica.
Umućenu masu preliti preko kajsija i staviti da se peče oko 30 do 35 minuta.
3.
Ispečenu poslasticu izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi do sobne temperature, posuti sa prah šećerom i poslužiti.
izvor:mala kuhinja veliki uzitak.com
Nema komentara:
Objavi komentar