Sastojci:
1 vekna hleba (bolje je onaj koji je odmah isečen)
4 jajeta
3 paradajza
0,5 kg šunke
150 gr tvrdog sira
100 gr putera
150 ml mleka
so, biber, muskatni oraščić po ukusu
4 jajeta
3 paradajza
0,5 kg šunke
150 gr tvrdog sira
100 gr putera
150 ml mleka
so, biber, muskatni oraščić po ukusu
Priprema:
Premazati tankim slojem putera svaku krišku hleba. Poslagati ih u podmazani pleh. Paradajz oprati i iseći na kolutove. Između kriški hleba staviti kolutove paradajza i komadiće šunke. Jaja umutiti sa mlekom, dodati so, biber, muskatni oraščić, po ukusu. Preliti ovom smesom poređane kriške hleba.
Odgore posuti izrendanim sirom. Zapeći u rerni, dok ne porumeni.
Odgore posuti izrendanim sirom. Zapeći u rerni, dok ne porumeni.
izvor:mala kuhinja veliki uzitak.com
Nema komentara:
Objavi komentar