Ljuska od jajeta je prirodni izvor minerala i sadrži 90% kalcija. Kalcij se lako apsorbira u našem tijelu, jer njegov hemijski sastav je skoro identičan ljudskim zubima i kostima.
Ako se konzumira u većim količinama, kalcij ne samo da će se riješiti nedostatak kalcija, također će spriječiti ‘razvoj osteoporoze, stimulira kosti u proizvodnji krvnih stanica i pomoći kada je u pitanju liječenje visoke razine holesterola i visokog krvnog pritiska.
Ljuska jajeta također sadrži željezo, cink, bakar, mangan, fluor, fosfor, krom i molibden. Zbog toga, mnogi stručnjaci preporučuju ljuske jaja.
Preporučuje se 1,5 do 3 grama zdrobljenih školjaka dnevno.
Evo nekoliko ideja o tome kako koristiti ljuske jajeta, a što ih koristiti za:
1. Jača organizam i čisti krv
Oprati 5 ljuski, zdrobiti ih dobro i stavio ih u 3 litre vode. Držite ovu smjesu u hladnjaku 7 dana prije korištenja kao vode za piće. Pijte dvije do tri čaše dnevno.
Možete dodati limunov sok, ako želite.
2. Štitna žlijezda
Uzmite 8 školjki, zdrobiti ih. Ulijte sok od 2 limuna preko smrvljenih školjki i ostaviti u hladnjaku nekoliko dana. Kada se ljuska smekša, procijediti tekućinu i pomiješati sa 1 litrom rakije i 1 kg meda. Neka ovu smjesu stajati još 7 dana prije korištenja. Konzumirati jednu žličicu dva do četiri puta na dan nakon obroka.
Nema komentara:
Objavi komentar