petak, 6. listopada 2017.

LJETNI KOLAČ SA BRESKVAMA…SOČAN I OSVJEŽAVAJUĆI PROČITAJ RECEPT NA:



Sastojci
Potrebno je:
1 kg breskve
3 kašike šećera
Kora:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1 kesica praška za pecivo
Fil:
1 l mleka
10 kašika šećera
3 puding od vanile
3 čaše od 180 g kisele pavlake
Dekoracija:
3 dl slatke pavlake
1 breskva
Priprema:
Breskve oljuštiti i izvaditi koštice. Zatim ih iseći na četvrtine ili manje kocke. Preliti ih vodom da ogreznu, dodati šećer i kratko ih prokuvati. Breskve procediti i ohladiti, a sok sačuvati. Ulupati belanca u šam postepeno dodajući šest kašika šećera. Potom dodavati jedno po jedno žumance uz neprestalno mućenje. Pomešati šest kašika brašna s praškom za pecivo i lagano umešati. Dobijenu smesu sipati u pravougaonu tepsiju (34×34) obloženu papirom za pečenje, pa peći 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ohlađenu koru poprskati sačuvanim sokom od kajsija, a potom poređati komadiće voća. Razmutiti puding u malo mleka, pa ga sipati u preostalo ključalo mleko sa šećerom i mešati dok se ne zgusne. Skloniti s ringle i odmah sjediniti sa kiselom pavlakom. Fil preliti preko kajsija. Kad se kolač ohladi, dekorisati ga umućenom slatkom pavlakom i komadićima breskve.
izvor:mala kuhinja veliki uzitak.com

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...