subota, 14. listopada 2017.

FANTASTIČNA PITA S VIŠNJAMA RECEPT:



Sastojci:
Sastojci: -600 gr ocisceni visanja ( zamrznute 80%) -100 gr griza ( krupica ) -100 gr secera -100 ml ulja -100 ml gazirane vode ili obicne -9 tanki kora -9 zlica secera ( za svaku koru po 1 zlica ) Priprema: Pecnicu ukopcajte na 200 stepeni. Pomesajte za fil 600 gr ocisceni visanja, 100 gr griza i 100 gr secera. Pomesajte za preljev 100 ml ulja i 100 ml kisele vode. Kore podelite po 3 ( dobicete 3 rolata ). Uzmite prvu koru pa je blago premazite sa cetkicom mesavinom ulja i vode, pospite po celoj povrsini sa jednom zlicom secera, stavite drugu koru, ponovite postupak, stavite trecu koru i nu premazite mesavinom ulja i gazirane vode pa pospite 1 zlicom secera, a zatim na trecu koru uz rub rasporedite nadev od visanja i urolajte. Strudlu stavite u nauljen pleh. Ponovite postupak sa ostatkom kora. Dobicete 3 rolata. Rolat premazite blago sa ostatkom mesavine ulja i kisele vode.Strudlu na par mesta izbockajte viljuskom. Pecite otprilike pola sata il dok neporumeni. Ohladite i pospite secerom u prahu Savet: Visnje treba da su 80% zamrznute jer pilikom pecenja onece otpustiti sok u kore, stim nadev ce da bude socan.m pecenja onece otpustiti sok u kore, stim nadev ce da bude socan. izvor:mala kuhinja veliki uzitak.com -600 gr ocisceni visanja ( zamrznute 80%)
-100 gr griza ( krupica )
-100 gr secera
-100 ml ulja
Sastojci: -600 gr ocisceni visanja ( zamrznute 80%) -100 gr griza ( krupica ) -100 gr secera -100 ml ulja -100 ml gazirane vode ili obicne -9 tanki kora -9 zlica secera ( za svaku koru po 1 zlica ) Priprema: Pecnicu ukopcajte na 200 stepeni. Pomesajte za fil 600 gr ocisceni visanja, 100 gr griza i 100 gr secera. Pomesajte za preljev 100 ml ulja i 100 ml kisele vode. Kore podelite po 3 ( dobicete 3 rolata ). Uzmite prvu koru pa je blago premazite sa cetkicom mesavinom ulja i vode, pospite po celoj povrsini sa jednom zlicom secera, stavite drugu koru, ponovite postupak, stavite trecu koru i nu premazite mesavinom ulja i gazirane vode pa pospite 1 zlicom secera, a zatim na trecu koru uz rub rasporedite nadev od visanja i urolajte. Strudlu stavite u nauljen pleh. Ponovite postupak sa ostatkom kora. Dobicete 3 rolata. Rolat premazite blago sa ostatkom mesavine ulja i kisele vode.Strudlu na par mesta izbockajte viljuskom. Pecite otprilike pola sata il dok neporumeni. Ohladite i pospite secerom u prahu Savet: Visnje treba da su 80% zamrznute jer pilikom pecenja onece otpustiti sok u kore, stim nadev ce da bude socan.m pecenja onece otpustiti sok u kore, stim nadev ce da bude socan. izvor:mala kuhinja veliki uzitak.com -100 ml gazirane vode ili obicne
-9 tanki kora
-9 zlica secera ( za svaku koru po 1 zlica )
Priprema:
Pecnicu ukopcajte na 200 stepeni. Pomesajte za fil 600 gr ocisceni visanja, 100 gr griza i 100 gr secera. Pomesajte za preljev 100 ml ulja i 100 ml kisele vode. Kore podelite po 3 ( dobicete 3 rolata ).
Uzmite prvu koru pa je blago premazite sa cetkicom mesavinom ulja i vode, pospite po celoj povrsini sa jednom zlicom secera, stavite drugu koru, ponovite postupak, stavite trecu koru i nu premazite mesavinom ulja i gazirane vode pa pospite 1 zlicom secera, a zatim na trecu koru uz rub rasporedite nadev od visanja i urolajte.
Strudlu stavite u nauljen pleh. Ponovite postupak sa ostatkom kora. Dobicete 3 rolata. Rolat premazite blago sa ostatkom mesavine ulja i kisele vode.Strudlu na par mesta izbockajte viljuskom. Pecite otprilike pola sata il dok neporumeni. Ohladite i pospite secerom u prahu
Savet:
Visnje treba da su 80% zamrznute jer pilikom pecenja onece otpustiti sok u kore, stim nadev ce da bude socan.m pecenja onece otpustiti sok u kore, stim nadev ce da bude socan.
izvor:mala kuhinja veliki uzitak.com

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...