Sastojci
150 g rize
250 g mlevenog mesa
1 veca glavica crnog luka
1 srednja tikvica
2 sargarepe
so, biber, Vegeta
150 g rize
250 g mlevenog mesa
1 veca glavica crnog luka
1 srednja tikvica
2 sargarepe
so, biber, Vegeta
Za prelivanje
2 dl mleka
2 dl kiselog vrhnja
3 jaja
parmezan
Priprema
2 dl mleka
2 dl kiselog vrhnja
3 jaja
parmezan
Priprema
1.
Rizu prethodno skuvati na klasican nacin, ali ne mora sasvim do kraja.
2.
Na malo ulja proprziti sitno seckan crni luk, dodati mleveno meso i sitno seckanu sargarepu, zaciniti po ukusu i sve zajedno jos kratko dinstati.
3.
Tikvicu oljustiti, izvaditi semenke, naribati i spojiti sa mesom i kuvanom rizom.
4.
Prebaciti u vatrostalnu ciniju i preliti sa umucenim jajima, pavlakom i mlekom, pa sve pazljivo izmesati.
5.
Po zelji, posuti sa malo parmezana i peci na 200 C oko 30 minuta, dok lepo ne porumeni.
6.
Posluziti toplo uz kiselo vrhnje…prijatno !:)
Rizu prethodno skuvati na klasican nacin, ali ne mora sasvim do kraja.
2.
Na malo ulja proprziti sitno seckan crni luk, dodati mleveno meso i sitno seckanu sargarepu, zaciniti po ukusu i sve zajedno jos kratko dinstati.
3.
Tikvicu oljustiti, izvaditi semenke, naribati i spojiti sa mesom i kuvanom rizom.
4.
Prebaciti u vatrostalnu ciniju i preliti sa umucenim jajima, pavlakom i mlekom, pa sve pazljivo izmesati.
5.
Po zelji, posuti sa malo parmezana i peci na 200 C oko 30 minuta, dok lepo ne porumeni.
6.
Posluziti toplo uz kiselo vrhnje…prijatno !:)
izvor:mala kuhinja veliki uzitak.com
Nema komentara:
Objavi komentar