utorak, 3. listopada 2017.

PLODOVI MORA NA ” ŽLICU” RECEPT POGLEDAJTE NA:



Sastojci 2 osobe
2 luka
1 Temeljca za riblja jela Podravka
Bijelo vino
Plodovi mora
2 cesnja cesnjaka
2 krumpirica
Persin
Vegete
zrele rajčice
Priprema
1.
Nasjeckat luk i cesnjak.
Prziti lagano dok ne dobije staklaast izhled.. ubaciti sjeckane krumpirice i jedan sitno nasjeckani paradajz.. podliti s ribljim temeljcem vec razrijedjenim u 4 dcl vode tj rastopljenim..pustit da se skuha..
Kad je krumpir gotov ubaciti plodove mora i sve malo zaciniti vegetom i paprom.. nakon 7 -8 minuta ugasiti i posuti sitno naribanim persinom..
Jako volim jusnu hranu a ovo mi nesto brzo i ukusno.
Posluživanje
Posluziti i jesti odmah
izvor:mala kuhinaj veliki uzitak.com

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...