subota, 14. listopada 2017.

Pečeni cheesecake s šumskim voćem VIŠE NA:



Sastojci potrebni za smjesu cheese cake-a :
1 kg svježeg kravljeg sira
250 ml kiselog vrhnja ( koristio sam 20 % m.m. )
3 pune jušne žlice glatkog brašna
250 g šećera kristala
na vrh čajne žličice praška za pecivo
1 jušna žlica ekstrata od vanilije ( tekući )
3 cijela jaja ( ukoliko postoji mogućnost koristite domaća samo zbog lijepe zlatno-smeđe boje, a ukoliko nemate domaćih bilo bi poželjno dodati jedan žumanjak dodatno )
Sastojci potrebni za prhko tijesto :
450 g glatkog brašna
120 g domaće svinjske masti ( ili maslaca )
1/2 čašice kiseloga vrhnja ( 12 % m.m )
1 čajna žličica p.p.
125 g šećera kristala
1 vrećica vanilin šećera
2 jaja
Dodatni sastojci :
1 vrećica crvenoga preljeva za torte
2 jušne žlice šećera kristala
450 g smrznutog šumskog voća ( mješavina )
+ šećera u prahu ( za posipanje )
Postupak :
Prije same izrade kolače pobrinite se da svi sastojci budu sobne temperature i prije nego li se odlučite napraviti ga pročitajte recept u cijelosti i to samo iz razloga kako bi se svi sastojci što bolje umutili. Nakon toga pripremite si i izvažite sve potrebne sastojke, uključujući i okrugli kalup. Isto tako možete ga peći i u kockastim kalupima, no tada će na cijeli ovaj normativ trebati uduplati.Dimenzije ovoga kalupa i ovog normativa je okrugli kalup od 30 cm što mi je savršeno odgovaralo po pitanju same visine kolača.
Za početak dobro umijesite sve potrebne sastojke za prhko tijesto. Nakon toga ga omotajte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku pola sata da tijesto odmori i da se masnoća u njemu stegne. Nakon što je tijesto odstojalo, razvaljajte ga i stavite u okrugli ili kockasti kalup. Probockajte ga na nekoliko mjesta, te stavite peći na 180C, te pecite nekakvih 10-tak minuta. Izvadite van iz pećnice, te ostavite da se dobro ohladi. Prhko tijesto mora biti polupečeno jer će se kasnije još dodatno peći s kremom od sira.
U dublju posudu dodajte svježi kravlji sir i kiselo vrhnje, te mikserom dobro umutite sve dok ne dobijete homogenu smjesu. Dodajte jaja, šećer, ekstrakt vanilije te mikserom na najslabijoj brzini opet mikserom umutite tek toliko da se svi sastojci dobro promiješaju i povežu. Pred sam kraj ubacite glatko brašno koje ste prethodno prosijali s praškom za pecivo. Ubacite u okrugli kalup i prethodno zagrijanu pećnicu na 230 C i tako pecite cca 10-tak minuta. Nakon 10-tak minuta smanjite temperaturu pećnice na 110 C i kao takvo pecite još nekakvih 30 minuta. Ugasite pećnicu te cheese cake kao takav ostavite u pećnici neka odstoji još dva sata. Možda će Vam se učiniti kao gnjavaža no vjerujem da ćete biti zadovoljni ishodom. 🙂
Cheese cake dobro ohladite, a sutradan crveni preljev pripremite na način kako Vam piše na stražnjoj strani vrećice. Šumsko voće odmrznite, dobro ga ocijedite pazeći da ostane u cijelosti, te ga rasporedite po pečenom cheese cake-u, te prelijte s crvenim preljevom za torte. Dodatno sam pred kraj na vrh dodao svježih jagoda, te ih posipao sa šećerom u prahu, te dodao malo slatkog tučenog vrhnja.
izvor:mala kuhinja veliki uzitak.com

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...