četvrtak, 28. srpnja 2016.

5 NAMIRNICA KOJE MOŽETE JESTI U NEOGRANIČENIM KOLIČINAMA



Iako je porcija hrane koju konzumiramo vrlo važna za održavanje telesne težine, postoje zdrave namirnice istodobno zasitne, a bogate vitaminima i mineralima. Ne govorimo pri tomu o zelenoj salati bez soli i sirćeta već o ukusnim zalogajčićima koje možete grickati bez griže savesti.


Kokice

Verovali ili ne kokice su jedna od najzdravijih i najmanje kaloričnih grickalica koje postoje. Ne govorimo o kokicama s ukusom maslaca ili sira već o klasičnom kukuruzu kojeg možete ispeći u vašem loncu uz samo kap ulja i dodatak soli.
Kokice imaju minimalno kalorija i sadrže vlakna koja su dobra za probavu. Želite li začiniti ovu društvenu grickalicu dodajte malo paprike u prahu, čilija ili papra.

Kiseli krastavci
Gotovo da i ne postoji osoba koja ne voli kisele krastavce, posebno one domaće. Šoljica kiselih krastavaca sadrži samo 16 kalorija, pa je to namirnica koju možete konzumirati uz bilo kakvu dijetu i uz bilo koji obrok tokom dana.
Carpaccio od tikvica
Ako još niste isprobajte carpaccio od tikvica jer je reč o izvrsnoj namirnici koju svako može priuštiti u neograničenim količinama. Tikvice narežite na tanke komade i namočite u limunovom soku pa ostavite da tako odstoje neko vreme.
Nakon toga dodajte malo maslinovog ulja, soli i bibera. Tajna se krije u limunovom soku koji otapa masnoću, a sam obrok ima vrlo malo kalorija.

Čips od kelja

Ovo je najzdravija i najfinija zamena za mastan i kaloričan čips od krompira. Reč je o niskokaloričnoj grickalici koja će vas zasititi i u kojoj možete uživati do mile volje.
Očistite lišće kelja od debelih stabljika i pokidajte ih na manje komadiće. Posolite ih, premažite s malo maslinovog ulja i pobacajte po plehu za pečenje pa pecite u pećnici oko 10 minuta, odnosno dok se rubovi ne zažute i lišće ne osuši. Ovaj zdravi čips je vrlo ukusan i možete ga jesti u bilo koje doba dana.
Bademi, orasi i lešnici
Već smo spominjali kako je košpičasto voće zdrava i hranjiva grickalica koju možete upotrebiti između obroka.
Šaka ove zdrave poslastice trenutno će vas zasititi, a u kombinaciji sa sušenim voćem poput grožđica, smokvi ili šljiva su nepobjedivi borci protiv gladi.
Izvor: zadovoljna.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...