četvrtak, 28. srpnja 2016.

LEK ZA VIŠE BOLESTI



Kurkuma i voda sa kurkumom imaju jaka anti-upalna i anti-kancerogena delovanja.


Ako dodate u vodu od kurkume malo limuna i meda, to će vam pružiti mnoge zdravstvene prednosti to je jako zdrav napitak za vaše zdravlje.
Topla voda od kurkume sa limunom i medom je lek za sve bolesti – Recept:

Sastojci:
  • pola limuna
  • pola kašike kurkume
  • topla voda
  • med
Priprema:
Iscedite pola limuna u čašu, dodajte toplu vodu i kurkumu, sve dobro izmešati. Ako želite možete dodati malo meda da bi ovaj napitak zasladili.
Zdravstvene prednosti pijenja kurkuma vode sa limunom i medom
Održava dijabetes pod kontrolom
Kurkuma učinkovito smanjuje otpornost na inzulin i sprečava dijabetes tipa 2. Ipak, pre uporabe kurkuma, posavetujte se sa svojim lekarom, jer upotreba nekih jakih lekova u kombinaciji s kurkumom može dovesti do niskog šećera u krvi ili hipoglikemija.
Protivupalna i antioksidativna svojstva
Hronična upala ozbiljno šteti telesnim tkivima. Aktivna komponenta kurkuma, kurkumina, ima snažno protivupalno delovanje, te je učinkovit kao mnogim komercijalnim anti-upalni lekovi.

Ublažava artritis
Kurkuma, zbog svoje jake antioksidativna svojstva, učinkovito uklanja štetne slobodne radikale koji oštećuju ćelije u telu. Redovna upotreba kurkume kod reumatoidnog artritisa pruža značajno olakšanje od bolova u zglobovima i smiruje upalu zgloba.
Sprečava bolesti srca
Brojna istraživanja su pokazala da kurkumin sprečava nakupljanje plaka koji začepljuje arterije i uzrokuje ozbiljne zdravstvene probleme, uključujući moždani i srčani udar.
Sprečava rak
Ovaj neverovatan začin sprečava proliferaciju ili opstanak gotovo svih vrsta tumorskih ćelija, a njegova je upotreba vrlo koristan u slučaju raka.
kucnilekar

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...