četvrtak, 21. srpnja 2016.

OČISTITE TELO BEZ ODRICANJA I GLADOVANJA



Organizam možemo očistiti na sledeće načine bez odricanja i gladovanja


Dan započnite čašom tople vode s limunom

Važno je da voda bude topla jer hladna hrana i piće mogu ‘šokirati’ probavni sistem i usporiti njegov rad. Vitamin C  iz limuna poboljšaće funkciju enzima i stimulisati jetru kako bi telo brže izbacivalo toksine. Limun pomaže probavu i olakšava pražnjenje creva.
Isprobajte aktivni ugljen
Jedan od načina za eliminisanje toksina iz organizam je uzimanje aktivnog ugljena, pripravka koji se uzima oralnim putem, a ima svojstvo upijanja štetnih materija u probavnom sistemu te pomaže kod detoksikacije. Možete ga pomešati s malo limunade, ali ga nije preporučljivo koristiti duže vreme.
Izbegavajte prerađenu hranu u velikim pakovanjima i konzervama
Iako je prerađenoj hrani, posebno grickalicama u velikim pakovanjima, teško reći ne, kako bismo očistili organizam ovo je hrana koju bi bilo dobro izbegavati.
Uzimajte probiotike
Organizam je opterećen probavljanjem teške i često nezdrave hrane. Kako bi lakše eliminisali otrove iz tela pomažu nam Lactobacillus acidophilus dobre bakterije koje smanjuju nivo toksina u crevima.
Kako biste poboljšali probavu i učinkovitije čistili organizam svojoj ishrani  dodajte malo više probiotika u jogurtima ili kapsulama.

U ishranu uključite začine
Začini poput đumbira, cimeta, kumina, kurkume osim što će dati novi ukus vašim jelima pomoći će telu da se brže očisti. Kurkuma pomaže jetrenim enzimima u otpuštanju kancerogenih otrova iz organizma. Kumin se upotrebljava za čišćenje od parazita i crevnih glista te protiv nadutosti  te poboljšanja probave. Đumbir je bogat gingerolom, prirodnim sastojkom koji poboljšava rad creva. Osim toga olakšava i podstiče probavu, ublažava nadutost i želudačne tegobe. Cimet takođe pomaže telu da se očisti od toksina pa nije čudo da je često sastojak mnogih detoksikacijskih napitaka.
Izvor: kucnilekar

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...