ponedjeljak, 25. srpnja 2016.

UKLONITE ZUBNI KAMENAC NA PRIRODAN NAČIN



Naslage od kamenca ne samo da izgledaju ružno, već mogu i da izazovu velike probleme. Evo kako da se rešite ovog zubnog neprijatelja prirodnim putem...

Zubni kamenac je tvrda naslaga na zubima nastala mineralizacijom plaka koja se s vremenom taloži. 

Ukoliko spadate u grupu ljudi, koji na sam spomen stomatologa kreću da se tresu od straha, onda su prirodna rešenja za uklanjanje kamenca idealna za vas: 

Recept 1 

Sastojci: 

30 grama orahove ljuske i malo vode 

Priprema: 

Potrebno je staviti ljuske oraha u lonac, dodati vodu i kuvati do 15 minuta. Umočite četkicu za zube u dobijenu smesu i perite njom zube 5 minuta. Ponovite ovu proceduru u jutarnjim, popodnevnim i večernjim satima. 

Recept 2 

Sastojci: 

4 kašičice semenki suncokreta 

4 kašičice cveta lipe 

1 litra vode 

Priprema: 

Stavite sastojke u posudu, prelijte vodom i kuvajte na laganoj vatri pola sata. Perite zube ovom mešavinom nakon svakog jela. 

Pogledajte i Prirodna apoteka: 5 bakinih lekova protiv bolova 

Recept 3 

Jabukovo sirće se takođe može koristiti za uklanjanje kamenca, ali samo jednom nedeljno. Stavite malo jabukovog sirćeta u usta, mućkajte i trljajte zube četkicom. Ispljunite. 

Temeljno isperite usta vodom da se ne bi oštetila zubna gleđ. 

Recept 4 

Uzmite tri kašičice lišća gorskog pelina pa prelijte sa četiri decilitra provrelog vina. Ostaviti da se ohladi i odstoji poklopljeno dva sata. Zatim procediti i prati zube tom tečnošću više puta na dan. Imaćete lepe i zdrave zube bez kamenca. 

Recept 5 

Soda bikarbona vam takođe može pomoći da otklonite zubni kamenac. Stavite malo sode bikarbone na navlaženu četkicu i njom očistite kamenac. U sodu bikarbonu možete dodati i malo soli, pa protrljajte zube. 

izvor: yumama

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...