četvrtak, 28. srpnja 2016.

EVO ZBOG ČEGA DOLAZI DO PUCKETANJA ZGLOBOVA




Prilikom ustajanja često vam zapucketaju zglobovi? Trebate li se zabrinuti zbog toga? Stručnjaci kažu ne.


Ali, ako pucketanje postane učestalo, trebali bi da obavite kontrolu. Pucketanje zglobova ne zahteva neko posebno lečenje, ali lekari obično savetuju da ga namerno ne izazivate jer neki ljudi razviju nepotrebnu naviku rastezanja zglobova. Pucketanje zglobova je obično povezano s labavošću zglobova i posledično s povećanom gibljivošću zglobova.
Donosimo vam razloge zbog čega dolazi do pucketanja zglobova:

Ramena
Zvuk pucketanja u ramenima povezan je s godinama. Ako imate manje od 35 godina, pucketanje je znak nestabilnosti i opuštenosti tetiva i vezivnog tkiva.
Lakat
Ako vam lakat pucketa prilikom kretanja i ako pucketanje prati i bol, ili povremena „blokada“, postoji mogućnost da vašim zglobom luta komadić kosti ili hrskavice.
Kukovi
Snažan i kratak zvuk krckanja kukova najčešća je pojava, a događa se kada se debeli snopovi tetiva koje podržavaju nogu premeste na spoljnu stranu bedrene kosti. Iako to zna biti bolno, ne treba se brinuti jer nije opasno i vrlo je česta pojava kod mladih žena. Rešenje je istezanje.
Gležnjevi
Pucketanje gležnjeva najčešće je posledica starih povreda kao što su iščašenje ili uganuće.
Kolena

Kolena pucketaju prilikom čučnja jer ih opterećujemo težinom koja je sedam puta veća od naše ukupne telesne težine. Rešenje je jačanje mišića kolena.
Vilica
Najčešći razlog je stres i napetost što uzrokuje i škripanje zubima tokom sna.
(Dnevno)

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...