Časna sestra Ljubica Kovač iz Posušja uspjela je stati na put smrtonosnoj bakteriji E. Coli.
Sve što je potrebno je da pomiješajte korijen peršina, limun s korom, med i maslinovo ulje, piše “Narodnamedicina“.
Ova bakterija može izazvati infekcije gastrointestinalnog i urogenitalnog trakta, sepsu, meningitis i upalu pluća.
Escherichia coli je gram-negativna bakterija, čije su prirodno stanište crijeva čovjeka i životinja. Predstavlja dio crijevne flore i neophodna je za proces varenja i sinteze nekih supstaci, primjerice vitamina K i razgradnju laktoze.
Ova bakterija je i pokazatelj zagađenosti vode fekalijama i jedan je od najčešćih uzroka bakterijskih infekcija čovjeka. Za revolucionarni proizvod, za kojeg se sastojci mogu naći gotovo u svakoj trgovini, navodno se već odavno zna u nekim dijelovima Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
RECEPT
250 grama korijena peršina
250 grama limuna s korom
200 grama meda
2 dl maslinova ulja
250 grama korijena peršina
250 grama limuna s korom
200 grama meda
2 dl maslinova ulja
Sve to pomiješajte I po jednu veliku žlicu prije doručka i večere.
Nakon što potrošite jednu dozu, napravite testove kod liječnika, jer ako ima još bakterija ponovite sa još jednom dozom. U većini slučajeva bila je potrebna samo jedna doza za ozdravljenje.
Nakon što potrošite jednu dozu, napravite testove kod liječnika, jer ako ima još bakterija ponovite sa još jednom dozom. U većini slučajeva bila je potrebna samo jedna doza za ozdravljenje.
Escherichia coli
Escherichia coli (skraćeno E. coli), koju je otkrio pedijatar i bakteriolog Theodor Escherich, jedna je od glavnih vrsta bakterija koje žive u donjem dijelu probavnog trakta sisavaca. Nužne su za pravilnu probavu hrane te sudjeluju u radu crijevne flore. Njezina je prisutnost u podzemnim vodama obično indikator fekalne zaraze.
Svrstava se u skupinu Enterobacteriaceae te se često koristi kao modelni organizam za bakterije općenito.
Korijenska riječ koju nalazimo u znanstvenom nazivu te porodice, “entero-”, odnosi se na crijevo, pa je često u istom značenju kao i “feces”. Boja se po Gramu, i to gram-negativno. Ima oblik bacila.
Broj jedinki bakterije E. coli se u prosječnom dnevnom fecesu čovjeka kreće između 100 milijardi i 10 bilijuna. Svi različiti podtipovi fekalnih bakterija s oznakom coli i sve slične bakterije koje žive u tlu (ili biljnoj truleži, od kojih je najpoznatija skupina Enterobacter aerogenes), okupljeni su u “coliformnu skupinu”.
Broj jedinki bakterije E. coli se u prosječnom dnevnom fecesu čovjeka kreće između 100 milijardi i 10 bilijuna. Svi različiti podtipovi fekalnih bakterija s oznakom coli i sve slične bakterije koje žive u tlu (ili biljnoj truleži, od kojih je najpoznatija skupina Enterobacter aerogenes), okupljeni su u “coliformnu skupinu”.
Tehnički se koliformi definiraju kao aerobne i neobavezno anaerobne, nesporogene, gram-negativne, štapićaste bakterije koje fermentiraju laktozu i pritom kroz 48 sati pri 35°C stvaraju plinski produkt. U tijelu se taj plin otpušta kao flatus. Stanice E. coli su izdužene, duljine 1-2 µm i promjera 0.1-0.5 µm.
Na području gospodarenja otpadnim vodama se E. coli vrlo rano pokazala kao odličan “indikator” razine onečišćenja vode, tj. količine fekalne tvari čovjeka koja se u njoj nalazi, mjereno prema coliformnom indeksu. E. coli se u toj tehnologiji koristi zato što u ljudskom fecesu ima puno više coliforma od patogena, a E. coli obično nema štetnog utjecaja, pa laboranti koji s njom rade nisu ni u kakvoj izravnoj opasnosti. Međutim, ponekad upotreba E. coli u svrhu indikatora fekalne zaraze može biti pogrešna jer se u jednim sredinama E. coli razmnožava brže nego u drugima, kao primjerice u optoku tvornice papira.
Izvor:http://prirodnilijekk.blogspot.ba
Nema komentara:
Objavi komentar