ponedjeljak, 3. listopada 2016.

VREME VARENJA HRANE U ŽELUCU – KAKO USPOSTAVITI RAVNOTEŽU, A NE PREJEDATI SE





Kako uspostaviti ravnotežu, a ne prejedati se i ostati umeren u svemu?


Prilikom unošenja namirnica, organimu za varenje je potrebno određeno vreme da razloži i apsorbuje određene sastojke.

Vreme varenja hrane u želucu
30 min – sokovi, salate, voće, povrće
1-2 sata – voda, čaj, kafa, kakao, supa, mleko, jaja, pirinač, kuvana rečna riba, semenke
2-3 sata – tvrdo kuvana jaja, kajgana, kuvana morska riba, kuvani krompir, hleb, orasi, bademi, mleko, sirevi
3-4 sata – piletina i govedina ( kuvana), ražani hleb,
jabuke, šargarepa, rotkvice, spanač, krastavci, prženi krompir, šunka
4-5 sati – pasulj, grašak, prženo meso, tvrdi sirevi
Pokušajte da ne jedete 3-4 sata pre spavanja. Ako se držite principa – „ne jesti dok ima hrane u želucu“, onda ne samo da ćete izgubiti na težini, nego ćete i sačuvati zdravlje gastrointestinalnog trakta.

Postepeno želudac se smanjuje u veličini, a navika da se ne prejedate vam ostaje. I nema tu neke filozofije.

uspesnazena

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...