petak, 28. listopada 2016.

Ako doživljavate neki od ovih 13 simptoma vjerojatno ne pijete DOVOLJNO vode!

5454

Voda se često opisuje kao bitan pomoćnik i dijetama, ali još više je bitnija za svakodnevne zdravstvene beneficije. Ovdje ćemo vam predstaviti 14 simptoma i zdravstvenih problema koji se odnose na nedovoljan unos vode:
1. Suha usta

Jednostavno ali bitno, suha usta mogu biti važan pokazatelj rane dehidracije.
2. Suhe oči
Nedovoljna hidratacija uzrokuje smanjenu produkciju suza, a to je odgovorno za prirodno držanje očiju sigurnim i ugodnim. Prije nego što krenete u potragu za rješenje suhih očiju, pokušajte povećati unos vode.
3. Suha koža
Suhu kožu, koja je slomljena i bolna, treba umiriti sa kremama na vanjskoj strani i liječiti vodom iznutra.
4. Prerano starenje
Najdublji slojevi kože podržavani su vodom koja bogati tkiva. Uz nedovoljan unos vode, ta područja mogu postati potrošena i doprinose pojavi sitnih linija i bora.
5. Pretjerani umor

Nedovoljna hidratacija mijenja efikasnost s kojom se kisik isporučuje u tijelo. To uzrokuje osjećaj umora koji se ne može prevladati svakodnevnim stimulansima kao što je kofein.
6. Pretjerana žeđ
Budite oprezni: ako dehidracija postaje žestoka, osjećaj žeđi može se umanjiti, zato pijte vodu i prije nego što postanete žedni.
7. Neshvatljiva glad
Područja mozga koja osjećaju glad i žeđ su vrlo blizu jedna drugoj. Kao rezultat toga, dehidracija često izaziva osjećaj gladi, čak i u vrijeme kada ne bi trebalo biti razloga da se osjećate gladni.
8. Bolni zglobovi
Pomoć u zaštiti zglobova jeste redovan i adekvatan unos vode.
9. Smanjenje mišićne mase
Mišići prirodno drže veliku količinu vode. Gubitak težine koji se javlja u mnogim dijetama pripisuje se prvenstveno na dehidraciju tih tkiva uzrokujući stezanje, kao i grčeve i umor mišića.
10. Ometan imunološki sistem
Tijelo zahtijeva dovoljne zalihe vode kako bi se uklonili toksini putem urina. Tijekom infekcije, dehidracija može učiniti bolesti dužim jer je tijelo manje sposobno za ispiranje otpada.
11. Probavni problemi
Razmjena tekućine olakšava cijeli probavni proces. Dehidracija može uzrokovati probavna tkiva da funkcionišu manje učinkovito, što dovodi do cijelog niza problema.
12. Zatvor
Baš kao što su potrebne tekućine za apsorpciju one su također bitne za eliminaciju tvari iz probavnog sistema. Povećan unos tekućine je jednostavan, ali i učinkovit lijek za zatvor.
13. Smanjeno mokrenje
Boja i volumen urina jedan je od prvih dijagnostičkih alata koje koriste zdravstveni djelatnici i može pružiti izvrstan vodič za status hidratacije. Nastaviti piti vodu tokom dana dok urin ne dosegne svijetlo žutu boju. To bi trebalo rezultirati najmanje četiri odlaska u wc.
Za više postova o zdravlju ne oklijevajte i slobodno posjetite našu web stranicu češće i podijelite sa svojim prijateljima.
Izvor:http//megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...