petak, 28. listopada 2016.

Šta ALOE VERA radi našem tijelu: Evo zašto su je Egipćani nazvali biljka BESMRTNOSTI!



4363423

Aloe vera je biljka koja se stoljećima koristi zbog svojih nevjerovatnih zdravstvenih beneficija. Egipćani su je nazvali biljka besmrtnosti sa razlogom. Širok je spisam nevjerojatnih ljekovitih svojstava od kojih neke već i znate…

Aloe vera sadrži više od 200 biološki aktivnih i prirodnih spojeveva koji sadrže vitamine, aminokiseline, enzime, polisaharide i minerale koji potiču apsorpciju hranjivih tvari u organizmu.
Istraživanja pokazuju da aloe vera ima anti-virusna, anti-bakterijska i anti-gljivična svojstva koja pomažu imunološkom sistemu u čišćenju tijela od toksina i patogena.
Vitamini
Aloe vera je posebno korisno za vegetarijance jer je izuzetno bogata vitaminom B12, koji se ne može konzumirati u velikim količinama u prehrani. Aloe vera je također bogat izvor vitamina A, C, E, B1, B2, B3, B6, folne kiseline i kolina.
Minerali
Aloe vera sadržava velike količine minerala kao što su kalcij, magnezij, željezo, cink, mangan, kalij, natrij i bakar. Ovi minerali u kombinaciji zajedno mogu potaknuti metaboličke puteve.
Enzimi
Aloe vera sadrži važne enzime kao amilaze i lipaze koji mogu pomoći u probavi da se razbiju molekule masti i šećera.
Aminokiseline
Aloe vera sadrži oko 20 esencijalnih aminokiselina koje su potrebne za ljudski organizam kako bi pravilno funkcionisao. Ona također sadrži salicilnu kiselinu koja može pomoći da se bori protiv upale.

Ostale koristi za Aloe Vera
Osim što je izvrsno sredstvo za čišćenje tijela, pomažući vam istjerati toksične tvari iz bubrega, želuca, slezene, jetre, mokraćnog mjehura i debelog crijeva.
Aloe vera vam može pomoći kod drugih tegoba, kao što su probavne smetnje, prevrnut želudac, čirevi, upala u crijevima.
Ona također jača probavni trakt i ublažava upalu zglobova, što je velika mogućnost za ljude koji pate od artritisa.
Jedno istraživanje pokazalo je da je sok aloe vere vrlo učinkovit u uklanjanju plaka sa zubi. To je mnogo bolji izbor jer je sve prirodno, za razliku od tipičnih hemijskih mogućnosti koje se mogu naći u trgovinama.
Izvor:http//megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...