subota, 29. listopada 2016.

UPOZORENJE STRUČNJAKA: 80% osoba ovo radi svakog jutra, a može da izazove RAK!



Iako još uvijek nema preciznih dokaza da ispijanje kafe uzrokuje rak, Svjetska zdravstvena organizacija objavila je da su sva “jako vruća” pića vjerovatno kancerogena.

U srijedu su stručnjaci Međunarodne Agencija Za Istraživanje Raka rekli da, prema poslednjim istraživanjima, “nema preciznih dokaza za kancerogeni efekat”.
Ali, istovremeno su naveli i da ostali naučni dokazi sugerišu da pijenje bilo kojeg jako vrućeg pića, odnosno toplote od oko 65 stepeni ili više, uključujući vodu, čaj ili druge napitke, vjerovatno uzrokuje rak jednjaka.
Prošle godine su širom svijeta izazvali pažnju medija zaključkom da prerađeno meso može da uzrokuje rak, do svojih zaključaka su došli nakon više od hiljadu naučnih studija na ljudima i životinjama.

Ipak, nema dovoljno dokaza po kojima bi se kafa mogla klasifikovati kao kancerogena, ali ni kao nekancerogena.
Prtfe ovog zaključka, kafa je bila svrstana u njihovu kategoriju 2B, odnosno na listu “moguće kancerogenih”, zajedno sa hloroformom, olovom i mnogim drugim materijama.
Izvor:http://www.narodnilijekovi.info

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...