petak, 28. listopada 2016.

LAKO IH JE PREPOZNATI: Rani simptomi DIJABETESA koje NE SMIJETE nikako ignorisati!

dijabetes

Dijabetes tipa 2 je bolest koja je veoma česta u novom vijeku, a njeni simptomi se mogu lako zanemariti. Vjerovali ili ne jedna od 3 osobe nema pojma o tome.
Dijabetes predstavlja vrlo ozbiljno stanje koje uzrokuje mnoge opasne komplikacije kao što su kardiovaskularne ili neurološka oštećenja i to je jedan od razloga zašto je brzo otkrivanje vrlo važno.

Dijeta, vježbanje i lijekovi ako je potrebno mogu držati dijabetes pod kontrolom i osobe koje pate od njega mogu nastaviti živjeti normalnim životom.
Predstavit ćemo vam upozoravajuće simptome dijabetesa koji vam mogu pomoći da zaštitite svoje zdravlje:
Učestalo mokrenje – Znak upozorenja može biti često mokrenje ili mokrenje tokom noći ponekad i nekoliko puta. Bubrezi obično počinju puno teže osloboditi se od viška glukoze iz krvi.
Pretjerana žeđ – Kada izgubimo više tekućine, tijelo će učiniti sve kako bi je zamjenilo tako da je ovo simptom automatski povezan s prethodnim i potreba za pićem se povećava.
Povećana glad – Tijelo razvija veliku potrebu da jede s obzirom na ekstremne uspone i padove razine šećera u krvi. Stanice ne dobijaju dovoljno šećera pa tijelo počinje da ga traži.
Suha usta – Može biti neugodno iskustvo nedostatka vlage u ustima. Suha usta obično privlače bakterije i uzrokuju mnoge u stomatološke probleme. Također, bolesti desni predstavljaju komplikacije dijabetesa.
Neobjašnjivo mršanje ili debljanje – Kad inzulin nije u mogućnosti dostaviti glukozu u ćelije tijelo postaje gladno i počinje koristiti proteine iz mišića. Također, povećana konzumacija hrane bogate šećerom dovodi do debljanja.
Umor – Pretjeran umor se pojavljuje kada tijelo stalno kompenzira nedostatak glukoze u stanicama. Isto tako, ako je vaš san prekinut hitnim “pozivom” za mokrenjem ni malo vam neće pomoći. Ljudi koji pate od ovoga počinju se osjećati da nisu dobro, hronično će imati nižu razinu energije, a također će biti u lošem raspoloženju.

Smetnje vida – Kad je šećer visok u krvi to ima negativan učinak na oči i mijenja oblik leće. Vaš vid će postati mutan. Vid ne samo da će biti poremećen, također ćete vidjeti povremene bljeskove svjetlosti. Ako je razina šećera ostala visoka duži vremenski period, promjene koje se događaju na očima mogu postati trajne i dovesti do gubitka vida.
Glavobolja – Zbog povećane razine šećera u krvi, glavobolja je razvijena i predstavlja rani znak hiperglikemije ili visoke razine glukoze u krvi. Kada se stanje pogorša, simptomi će se pogoršati.
Modrice, infekcije, rezovi koji se ne liječe – To se događa kao posljedica oštećenja krvnih žila i predstavlja klasični znak dijabetesa. Kada su prisutne u venama i arterijama prekomjerne količine šećera one postaju manje sposobne za prijevoz krvi na mjesto koje treba popraviti.
Trnci u rukama i nogama i utrnulost – Ovaj simptom je povezan s dijabetesom i događa se kao posljedica oštećenja živaca ili neuropatije. U slučaju da šećer ostaje u visokoj razini, štete mogu postati trajne i ozbiljna komplikacija dijabetesa.
Promjene u koži – na vratu, preponama i pazuhu, baršunasta tamna koža se može pojaviti. Ostale promjene na koži ili svrab se  mogu pojaviti oko vaginalnog ili područja prepona.
Seksualna disfunkcija – Razni seksualni problemi prate dijabetes, jer on također oštećuje krvne žile i živce u spolnom organu. Muškarci mogu imati problema s erekcijom, a žene mogu doživjeti vaginalne suhoće. Od 35% do 75% muškaraca koji pate od dijabetesa iskuse impotenciju.
Za više postova o zdravlju ne oklijevajte i slobodno posjetite našu web stranicu češće i podijelite sa svojim prijateljima.
Izvor:http//megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...