četvrtak, 27. listopada 2016.

Uradite OVO i više nikad nećete vidjeti PAUKA u vašoj kuhinji, kupaonici ili spavaćoj!

5436754

U slučaju da imate problema sa paucima, ovo je  idealno za Vas! Umjesto da koristite otrovne hemikalije u kući i time pravite štetu i sami sebi, odlučite se za prirodni način za uklanjanje paukova iz svoje kuće.
1. Održavajte čistoću

Najbolji način da zadržite pauka van vašeg doma jeste da održavate kuću čistom. Čišćenje i usisavanje podova zahtijeva dosta truda, ali to se definitivno isplati.
Preporučljivo je da radite sezonsko čišćenje na redovnoj osnovi. Nakon što ste to učinili s unutar svog doma, krenite i vani.
Čišćenje vani se odnosi na uklanjanje lišća i drugih stvari sa vaše trave, provjeravajući vrata i prozorske praznine i popravke te čišćenje prozora.
2.Ocat
Ocat se može koristiti za mnoge stvari, kao i odlično rješenje za čišćenje prozora. Ocat ima jak miris koji je poznat po tome da tjera mrave, komarce i pauke.
Sve što trebate uraditi jeste pomiješati 1 dio ocata sa 2 dijela vode u neku sprej bocu i poprskati oko kuće, a posebno na prozore, vrata i druge otvore.
3. Pepermint eterično ulje
Znate li da pauci jednostavno ne mogu da podnesu miris ove dobro poznate biljke. Napravite sami domaći sprej tako što ćete uzeti sprej bocu, napuniti vodom i dodati tekući deterdžent za pranje posuđa i 8 kapi eteričnog ulja paprene metvice.

Provjerite miris, te u slučaju da ne miriše dovoljno jako dodati još 8 kapi eteričnog ulja. Dobro protresite bočicu i poprskati oko vaše kuće.
4. Citrus
Ako imate eterično ulje limuna kod kuće, možete ga iskoristiti na način kao prethodno navedeno ulje peperminta.
6. Kesten (i drugi orašasti plodovi)
Iako još uvijek nije upotpunosti jasan razlog zašto kesten kao i orasi tjeraju pauka oni se odavno koriste upravo u ovu svrhu u Engleskoj. Sve što trebate učiniti jeste da nekoliko kestena stavite uz prozore.
Izvor:http//megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...