petak, 28. listopada 2016.

Ovaj čovjek je jeo BIJELI LUK na prazan stomak svaki dan, jedan mjesec! Evo šta mu se desilo…

235456

Češnjak se koristi kao prirodni lijek već godinama jer je izuzetno snažan antibiotik. Također je vrlo učinkovit u borbi protiv raznih infekcija i bolesti.
Ali ovo povrće je zapravo najučinkovitije ako ga koristite u jutro na prazan želudac, jer na taj način vaše tijelo će najbolje apsorbirati njegove hranjive tvari.

Češnjak je najbolji prirodni lijek za hipertenziju jer drži krvni pritisak pod kontrolom bez ikakvih nuspojava.
Ovo povrće je također vrlo korisno za ljude koji pate od artritisa, jer sprječava upale. Češnjak na prazan želudac učinkovito smanjuje simptome artritisa i bolova u zglobovima.
Češnjak također spriječava infekcije raznih vrsta, uključujući gljivične, HPV i bakterijske infekcije. Konzumiranje češnjaka na redovnoj dnevnoj bazi može pomoći da se lako borite protiv tih infekcija.
Osim toga, jesti češanj češnjaka ujutro će poboljšati vaše funkcije imunološkog sistema i učiniti ga dosta manje osjetljivim na infekcije i bakterije, što je posebno važno ako ste često patili od prehlade, alergija nosa ili drugih bolesti.

Jedan češanj češnjaka sadrži 5 mg kalcija, 12 mg kalija, a više od 100 sumpornih spojeva, što čini  ovo čudesno povrće daleko superiornije od bilo koje pilule ili dodataka.
Češnjak također može poboljšati funkciju pluća i može spriječiti brojne respiratorne bolesti kao što su upala pluća, bronhitis, kašalj, zagušenja itd.
Za više postova o zdravlju ne oklijevajte i slobodno posjetite našu web stranicu češće i podijelite sa svojim prijateljima.
Izvor:http//megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...