utorak, 31. siječnja 2017.

Dječak je bio ZAROBLJEN u svom tijelu 12 godina, sve dok medicinska sestra nije primijetila nešto ŠOKATNO što je promijenilo SVE!

1-10


Martin Pistorius je imao normalan život u Južnoj Africi. Kada je imao 12 godina on je iznenada počeo da gubi sposobnost da se pomijera ruku i ubrzo nakon toga je pao u komu. Doktori nisu mogli shvatiti šta nije u redu s njim. Tri godine kasnije, Martin se počeo buditi.
Tokom narednih godina Martin je bio zarobljen u svom tijelu, nije mogao govoriti, kretati se, ili   razumjeti šta se dešava oko njega. On je bio nijemi svjedok života.

Konačno, žena koja je brinula o njemu, primijetila je da često reagira na neke od stvari koje je rekla. Rekla je porodici i preporučila da ga pošalju na daljnje pretrage. Tu je potvrđeno da je Martin bio svjestan i našli su način kako može odgovoriti i komunicirati. On je bio 25 godina star u ovom trenutku u svom žiotu.
Uz pomoć komunikacije putem softvera Martin je počeo da komunicira. U 2008. godini je upoznao ženu po imenu Joanna, s kojom se kasnije vjenčao. Martin je napisao knjigu o svom životu i putovanju. Život više nije pakao za njega, a njegova priča je zaista inspirativna.
https://youtu.be/LTikuFFr7JA
Izvor:http://www.pozivitno.info/

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...