ponedjeljak, 30. siječnja 2017.

Ginekolozi otkrili: Ovo su najgori KOŽNI problemi uzrokovani spolnim odnosom!

16237900_1578873828804310_966392703_n

Koža oko spolnog organa je vrlo osjetljiva tokom i nakon spolnog odnosa. A, budući da sve ima dvije strane, negativna strana su problemi s kožom. Ginekolozi objašnjavaju najčešće iritacije i kako ih izbjeći.
Alergijska reakcija na prezervativ
Reakcija:

Ako odmah nakon odnosa osjećaš svrab i nelagodu u intimnom području, sigurno imaš alergiju na lateks. Neke žene čim dođu u dodir s njim odmah dobiju osjećaj peckanja.
Rješenje:
Odmah nakon odnosa područje namaži kremom Kortizon ili stavi led. Alternativa su prezervativi od janjeće kože, ali oni ne štite od spolno prenosivih bolesti.
Alergija na spermu ili lubrikant
Reakcija:
Alergija na sjemenu tekućinu je rijetka. Žene su puno češće alergične na sapun koji partner koristi za intimno područje i na lubrikante.
Rješenje:
Neka partner promijeni sapun, zatim prati imaš li alergiju i kad ne koristiš lubrikant. Za olakšanje se koriste kreme na bazi steroida.
Male pukotine na koži
Reakcija:
Učestalije su nakon analnog odnosa. Uglavnom nastaju u slučajevima kad muškarac ima veliko spolovilo te prilikom grubog odnosa. Pukotine uglavnom nastaju u blizini intimnog otvora, i stvaraju osjećaj peckanja i lagano krvarenje.

Rješenje:
Ako je ogrebotina mala pomoći će pranje toplom vodom, a ako krvarenje ne prestaje potrebno se obratiti doktoru.
Trihomonijaza
Reakcija:
Spolno prenosive bolesti poput klamidije i gonoreje uzrokuju iritacije na intimnom području. Simptomi su slični alergiji, ali svrab je teško podnošljiv.
Rješenje:
Trihomonijazu treba dijagnosticirati liječnik. Treba prilagoditi prehranu iz koje treba izbaciti šećer, bijelo brašno te prerađenu hranu.
Izvor:http://www.pozivitno.info/

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...