petak, 27. siječnja 2017.

Samo jedno od ovo dvoje je SUPERHRANA! Mnogi to ne znaju prepoznati, možete li vi?!

cacaoo

Čokolada je dobra za naše zdravlje i postoje mnogi istraživanja koja to dokazuju. Čokolada je jedna od superhrana koja je bogata mineralima, vitaminima, antioksidansima i vlaknima.

Međutim, treba da znate da postoji razlika između čokolade koja je napravljena od kakaa i onih koje nisu. Obije sadrže kakao zrna, ali njihova proizvodnja od zrna nije jednaka.
Kakao je izrađena kroz hladno prešanje neprženih kakao zrna, a kakao je napravljen od prženih kakao zrna koja su obrađena na visokoj temperaturi. Kada je izložen visokim temperaturama, kakao zrna zapravo gube hranjive tvari, što znači da ćete završiti sa prah nutrijenatima.
Ako ste u potrazi za najboljim rješenjem, onda uvijek izabrati tamnu čokolada od obične ili bijele čokolade. Zato što je sigurno napravljena od kakao stabla i jedan je od najboljih izvora antioksidansa na planeti.
Ako se pitate desna zdjelica sadrži pravi kako prah.
100 grama tamne čokolade 70-85% kakaa sadrži:
  • 11 grama vlakana
  • 67% od RDA za željezo
  • 58% od RDA za magnezijuma
  • 89% od RDA za bakar
  • 98% od RDA za mangan
Također ima dosta kalijuma, fosfora, cinka i selena.
Izvor:http://www.pozivitno.info/

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...