ponedjeljak, 20. ožujka 2017.

Ona je odlučila da jede 3 HURME 12 dana. OVO su rezultati njenog eksperimenta!

She-Decided-To-Eat-3-Dates-Daily-For-12-Days.-These-Are-The-Results-Of-Her-Experiment


Hurme imaju neverovatne nutritivne prednosti. Osim bakra, kalija, mangana, vlakana, magnezija i vitamina B6, sadrže gotovo sve vitamine, tako da ne morate da ih više uzimate kao suplemente.
Da li ste se ikada zapitali šta bi se dogodilo ako biste počeli jesti hurme svaki dan? Evo šta će se desiti u tom slučaju:
Hurme poboljšavaju probavno zdravlje
Vaš probavni sistem će vam zahvaliti ako konzumirate hurme, naročito ako imate probelme kao što su zatvor ili druge probleme. Nutricionisti preporučuju hurme čak i za hemoroide.
Ublažavaju bolove
Magnezij je poznat kao anti-upalni i hurme ga imaju u izobilju, tako da može ublažiti bol i pomoći kod otoka, ali i smanjiti arterijsku upalu i rizik od srčanih bolesti, kao i Alzheimerove bolesti, artritisa, itd.
Hurme za zdravu trudnoću

69 žene koje su testirane su imale manje bolova tokom porođaja jer su jele hurme.
Hurme za visok krvni pritisak i moždani udar
Visok nivo magnezija u njima pomaže kada su u pitanju problemi sa visokim krvnim pritiskom. Kalijum također pomaže u snižavanju visokog krvnog pritiska.
Izvor:http://www.pozivitno.info/

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...