nedjelja, 19. ožujka 2017.

Ova biljka je posvuda, ali vi ste niste imali pojma da možete izliječiti VISOK KRVNI PRITISAK i DIJABETES!

This-Plant-Is-Everywhere-But-You-Had-No-Idea-It-Can-Treat-Tumors-Diabetes-And-High-Blood-Pressure


Najvažnije jedinjenje koje se nalazi u dudu radi na sličan način kao neki lijekovi koji se koriste za dijabetes tipa 2. Oni usporavaju razgradnju šećera u crijevima i omogućavaju im da se apsorbuje sporije u krv. To pomaže tijelu zadržati nivo šećera u krvi u željenom opsegu.
Također je bogat antioksidansima, a redovna upotreba može značajno smanjiti nivo holesterola u krvi, a dugoročno i pomaže kod bolesti srca.
Bijeli dud donosi mnoge zdravstvene prednosti, međutim sposobnost biljke da snizi šećer u krvi je privukao najviše pažnje.

Postoji više zdravstvenih problema koji se javljaju kada naš organizam prerađuje previše šećera (gojaznost, dijabetes, upala). Ako prirodni lijek može eliminirati višak šećera u naš krvotok, onda je to svakako važna vijest.
Izvor:http://www.pozivitno.info/

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...