srijeda, 22. ožujka 2017.

PARFE TORTA




POTREBNO JE
ZA KORU
  • 6 jaja,
  • 50 g šećera,
  • 60 g brašna,
  • pola kesice praška za pecivo,
  • 20 g skrobnog brašna,
  • 20 g maslaca,
  • malo soli
ZA KREM
  • 500 ml slatke pavlake,
  • 250 ml jogurta,
  • 100 g oceđenih odmrznutih višanja,
  • 2 kašike šećera u prahu,
  • 15 g želatina,
  • pomorandža
ZA UKRAŠAVANJE kesica preliva za torte
PRIPREMA

Dobro umutite belanca. Odvojeno umutite žumanca, šećer i so, te dodajte omekšali maslac i šećer u prahu. Na kraju naizmenično sastavljajte s dobro umućenim belancima i brašnom izmešano s praškom za pecivo i skrobnim brašnom. Testo preručite u okrugli podmazan i brašnom posut kalup. Pecite oko 20 minuta na 180 stepeni. Želatin stavite u hladnu vodu da nabubri, a zatim ga otopite na pari, uz stalno mešanje. Dobro umutite slatku pavlaku, dodajte šećer, jogurt, oceđene višnje i na kraju otopljeni želatin. Preko kore poređajte kolutove pomorandže, sipajte pripremljeni krem i ostavite da se hladi.
Po torti rasporedite pripremljeni preliv.
Izvor: zena.blic.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...