ponedjeljak, 20. ožujka 2017.

PROVJERITE da li ste i vi nekada pronašli ovu OPASNU tvar u konzerviranoj TUNI, kao što je to slučaj sa ovom ženom!

Should-You-Be-Alarmed-by-Crystals-in-Your-Canned-Tuna


U 2015. godini, Marion je našla ono što je mislila da su “sitni, oštri komadi stakla unutar slojeva konzervirane tune.” Ovo je samo prvi prigovor da je staklo nađeno u konzervama tune. Iako to izgleda kao staklo, krhotine su zapravo kristali hemijski poznati kao magnezij amonij fosfat heksahidrat.
To su elementi koji se prirodno javljaju u ribi. Odvojeni elementi se ponekad vežu tokom procesa konzerviranja, pa formiraju kristale.
Međutim, zdravstveni stručnjaci potvrđuju da kristali ne predstavljaju nikakvu opasnost. FDA kaže da se događa s vremena na vrijeme. “Kristali se prirodno javljaju i zbog toga se ne gleda kao na aditiv hrane “, rekao je glasnogovornik FDA Lauren Kotwicki, dodajući da se “lako slomi na komade i otopi u procesu probave.”

Izvor:http://www.pozivitno.info/

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...