srijeda, 22. ožujka 2017.

POGLEDAJTE se u ogledalo: Ako imate ovo u KOSI, nikada nećete BITI BOLESNI!

Kosa-620x350


Prije nego što počnemo sa ovim člankom – da li znate šta je zalizak? Pa, medicinski stručnjaci tvrde da je zalizak moguć samo uz pomoć takozvanog “polariteta gena.” Ovi geni pomažu direktan protok hranjivih tvari preko ćelije, i pomažu ćelijama se pridruže i podrže jedna drugu.
Medicinski stručnjaci kažu da polaritetni geni mogu odrediti gdje se nalazi prednji i zadnji dio ćelije, bez čega ćelije neće biti u stanju da migriraju iz jednog mjesta na drugo. Ovaj polaritet je napušten kada se stanice raka kreću kroz tijelo tokom metastaza. Grupa istraživača je pregledala i otkrila kako se upravlja polaritetom gena. Zanimljivo, to je protein koji obično potiskuje tumor retinoblastomas, rak koji se obično širi u očima male djece.
Kažu da je ovaj supresor protein dio velike porodice mobilnih staratelja koji kontrolišu reprodukciju ćelija, popravku DNA, i ćelijsko samouništenje, koji su svi važni alati u borbi protiv raka.

Visok stupanj genetske sličnosti između voćnih mušica i ljudi znači da ovaj protein vjerojatno igra sličnu ulogu kod ljudi. Ako se ovo potvrdi, to bi moglo dovesti do niza novih hemoterapijskih tretmana koji imaju za cilj da obnove ulogu anti-raka ovog proteina. Zaista se nadamo da ćete naći ovaj članak od pomoći.
Izvor:http://www.pozivitno.info/

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...