ponedjeljak, 19. rujna 2016.

KAKO NASTAJU PSIHOSOMATSKE BOLESTI ?





Nekontrolirane i potisnute emocije, kao što su ljutnja, intenzivna zabrinutost, produžena nadraženost i frustracije, imaju neželjene velike posljedice na energetsko tijelo. Primjerice, ljutnja i frustracija rezultiraju smanjenjem bioenergije oko solar pleksusa čakre i abdominalne zone, a može se očitovati kao bioenergetsko nakupljanje oko solar pleksus i prednje srčane čakre.


U prvom se slučaju to očituje kao slaba probava ili proljev. Nakon dužeg vremena može se očitovati kao čir ili problemi sa žuči. U drugom se pak slučaju može očitovati kao povećanje srca ili drugih srčanih problema. Čini se da se određen tip negativnih emocija može očitovati kod nekoga u jednom, a kod drugoga u drugom vidu bolesti.
Ljutnja i intenzivna briga oslabljuju cijelo energetsko tijelo, što rezultira time da ono postaje osjetljivo prema raznim vrstama bolesti. Negativne emocije uzrokuju uznemirenja u energetskome tijelu, tako da cijelo fizičko tijelo postane bolesno. Sigurno ste se, nakon intenzivne ljutnje ili bučne svađe, osjećali fizički iscrpljenima. To je zbog toga jer se oba tijela, energetsko i fizičko, isprazne i postaju osjetljivi.
Ako je uzročnik psihosomatske bolesti emotivnog podrijetla, terapeut mora, osim tretmana liječenja bioenergijom, ponuditi i psihološku konzultaciju. Pacijentu se sugerira da ode na tečajeve ispravljanja svoga karaktera i da redovito meditira kako bi pobijedio negativne emocionalne težnje. Putem dnevne unutarnje refleksije i meditacije, pacijent bi trebao razviti veću samosvjesnost i emocionalnu zrelost, što bi uvelike promijenilo sposobnost njegova kontroliranja i usmjeravanja emocija, a time i poboljšalo zdravlje.

Treba naglasiti da liječenje bioenergijom neće proizvesti trajno izlječenje ukoliko nema odgovarajuće emocionalne promjene. To je kao gašenje vatre koju je izazvao piroman, bez truda oko hvatanja krivca. Što će onemogućiti piromana palikuću da ponovno zapali kuću? Korijen uzroka bolesti mora biti odstranjen kako bi došlo do trajnog izlječenja.

Vanjski i unutarnji čimbenici bolesti

U razumijevanju bolesti pojedinac treba uzeti u obzir vanjske i unutarnje čimbenike. Vanjski su čimbenici oni koji pridonose bolesti, kao što su bakterije, nedovoljna prehrana, otrovi (toksini), zagađivači, nedostatak vježbi, loše navike disanja, nedovoljni unos vode, itd.
Unutarnji čimbenici podrazumijevaju emotivne i bioplazmičke čimbenike koji pridonose bolesti, kao što su negativne emocije, blokirani meridijani, manjak ili višak bioenergije, loše funkcioniranje čakri, itd.
Emocionalni čimbenik, primjerice, može voditi do oslabljenja solar pleksusa i jetre, tako da će napad virusa prouzročiti upalu jetre.
Vanjski je čimbenik virus.
Unutarnji su čimbenici negativne emocije i slabljenje solarnoga pleksus čakre i jetre, što čini jetru osjetljivom na virusnu infekciju.
Ako su solar pleksus i jetra u dobroj kondiciji i ako je osoba vitalna, onda je mogućnost oboljenja smanjena. Tjelesni obrambeni sustav ili detoksificirajući sustav sigurno bi pobijedio virus ili otrov.
Tretmani liječenja bioenergijom očistili bi, ojačali i postupno vratili živce i jetru u normalnu funkciju. Do poboljšanja bi došlo bez uzimanja lijekova.

Psihosomatske bolesti mogu se očitovati zbog sljedećih razloga:

  1. Zbog prisutnosti vanjskih i unutarnjih čimbenika.
  2. Zbog prekomjerne prisutnosti samo unutarnjih čimbenika. Primjerice, osoba koja duže vrijeme živi s intenzivnom ljutnjom i frustracijom može izazvati ozbiljnu bioenergetsku kongestiju oko solar pleksus a potom i kongestiju srčane čakre. Čak i ako pazi na prehranu, mogu se razviti srčani problemi, recimo povećanje srca i stvorena napetost ili svakodnevni stres mogu rezultirati bioenergetskom kongestijom oko očiju a potom i uzrokovati glaukom. (POZORNOST: Nisu svi glaukomi emotivnoga podrijetla.)
  3. Zbog prekomjerne prisutnosti samo vanjskih čimbenika. Primjerice, uzimanje velike doze otrova sigurno bi bilo kobno čak i ako bi vaše energetsko tijelo bilo u savršenoj formi. Isto tako, loše navike čitanja, naposljetku, uzrokuju deficit u očima.

Koje su funkcije energetskog tijela?

1. Ono upija, raspoređuje i energetizira cijelo fizičko tijelo bioenergijom, koju još nazivaju ki ili či. Bioenergija ili ki (či) takva je životna energija ili životna snaga koja hrani cijelo tijelo tako da ono može, zajedno sa svim različitim organima, funkcionirati kako treba, dakle normalno. Bez bioenergije, tijelo bi umrlo.
2. Ono djeluje kao okvir ili model vidljivom tijelu i tako mu omogućuje održavanje oblika usprkos godinama neprekidnog metabolizma. Da budemo jasniji, vidljivo je fizičko tijelo modelirano prema energetskome tijelu.
Ako je energetsko tijelo osakaćeno, bit će osakaćeno i vidljivo fizičko tijelo (primjer, psihosomatske bolesti). Oba su tijela u tako bliskom odnosu da ono što djeluje na jedno, djeluje i na drugo. Ako se jedno razboli, i drugo se odmah razboli. Ako jedno ozdravi, i drugo odmah ozdravi. Sve se to može očitovati postupno ili trenutačno, uz pretpostavku da nema čimbenika koji se miješaju.
3. Energetsko tijelo, preko čakri ili pokretnih loptastih energetskih centara, kontrolira i odgovorno je za pravilno funkcioniranje cijeloga fizičkog tijela, njegovih različitih dijelova i organa i ima utjecaj na psihosomatske bolesti i endokrine žlijezde. Endokrine su žlijezde vanjsko očitovanje nekih glavnih čakri. Više je bolesti djelomično uzrokovano lošim funkcioniranjem jedne ili više čakri.

4. Energetsko tijelo preko zraka zdravlja i aure zdravlja služi kao zaštitni omotač protiv mikroba i bolesnih energija. Zrake zdravlja, pretežito preko pora, izbacuju bolesnu energiju, iskorištenu energiju, otrove, otpad i mikrobe te stoga pročišćuju cijelo fizičko tijelo.
Kako se liječe psihosomatske bolesti bioenergijom možete pogledati u postu depresija ili kontaktirajte autora s dolje navedene izvorne stranice.
Autor: Stjepan Beloša
Izvor: bioenergija-belosa

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...