ponedjeljak, 19. rujna 2016.

PRIRODNA MASKA PROTIV BUBULJICA I AKNI



Dan i noć je sitna jednogodišnja zeljasta biljka koja sadrži flavonoide (rutin, violantin, izokvercetin, astragalin…), eterično ulje (najviše metiletar salicilne kiseline), s aponine, vitamin C, karotenoide, kumarine, sluzi, tanine, mineralne materije.


Dan i noć se u fitoterapiji koristi pre svega za lečenje bolesti kože, posebno za uklanjanje bubuljica, akni, ekcema, osipa, gnojnih mehurova, krasta i sličnih estetski nepoželjnih promena na telu. Za čišćenje kože i održavanje njene elastičnosti preporučuje se redovna upotreba preparata od cvetova dana i noći, koji u potpunosti mogu da zamene skupe kreme i losione poznatih kozmetičkih kuća.

Melemi od ove biljke slove za korisna pomoćna sredstva u lečenju kardiovaskularnih obolenja jer čiste krvne sudove i “jačaju” srce, efikasni su u slučaju reumatizma, artritisa.
Takođe pospešuje znojenje i povećavaju protok urina.
Čaj od biljke dan i noć
Čaj se pravi od dve kašičice biljke sa vrelom ili hladnom vodom. Treba da odstoji 8-10 sati i pije se 2-3 šolje na dan. Ovaj čaj se koristi i za pranje i za obloge.Zbog neprijatnog ukusa može se zasladiti sirupom od malina, ribizla, višanja ili limuna.
Maska protiv akni i bubuljica

Šolju prokuvanog mleka sipati preko šake cvetova biljke dan i noć ostaviti da se ohladi pa procediti kroz gazu gnječeći cvetove da bi ispustili sok.Stavite ovu masku na lice i držati 30 minuta, potom isperite lice mlakom vodom.
kucnilekar

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...