ponedjeljak, 3. srpnja 2017.

Begova čorba



Sastojci 5 osoba
Osnovne namirnice:
250 g kokošijeg mesa
100 g mrkve
50 g peršunovog korijena i lista
50 g korijena celera
50 g brašna
50 g maslaca
15 g bamije
1 žumance
50 g slatkog vrhnja
sol, biber, Vegeta
limunov sok
Priprema
1.
Meso oprati i kuhati sa korjenastim povrćem i začinima.
Kada je kuhano, procijediti i odvojiti od kostiju, pa iskidati na male komadiće (iskidati po nitima, ne na kockice).
Isjeckati mrkvu, celer i peršun.
2.
U šerpu staviti maslac, lagano ga istopiti i napraviti svijetlu zapršku sa brašnom. Zatim zaliti supom u kojoj se kuhalo kokošije meso i povrće. Kuhati oko 15-tak min da tečnost izgubi brašnjav okus i postane bistro-gusta.
Zatim procijediti i dodati meso i povrće, sve zajedno prokuhati, pa skinuti sa vatre i ostaviti da se malo ohladi.
Nakon toga dodati skuhanu bamiju, koju smo kuhali sa limunovim sokom. Zatim je pomiješati sa žumancetom i slatkim vrhnjem.
Na kraju dodati još malo limunovog soka i mljevenog bibera.
Izvor:coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...