ponedjeljak, 30. svibnja 2016.

Bjeloruski medovik

Bjeloruski medovikBjeloruski medovik


Sastojci
Kore:
150 grama maslaca
100 grama margarina
3 jaja
5 žlica šećera
250 grama meda
1,5 čajna žličica sode bikarbone
5 šalica brašna (šalica je od 2 dcl)
Krema:
1 kg kiselog vrhnja (masnijeg)
1 čajna žličica nescafea
1 čajna žličica tople vode
2 vrećice učvrščivaća za šlag
3 žlice štaub šećera (šećer dodajte po ukusu)Priprema
1.
Rastopite na štednjaku med sa maslacem i margarinom. Ostavite da se ohladi.
2.
U ohlađenu smjesu meda i margarina dodajte postepeno jaja, šećer, sodu i brašno, i umjesite tijesto, koje ćete podjeliti na deset dijelova.
3.
Na pek papiru razvaljajte prvi komadić tijesta pa ga poklopite tanjurom, odrežite viškove i tako svih deset.
4.
Nije uopće teško.


5.
Svih deset kora spremnih za pečenje.
Pecite ih na 160 stupnjeva 2-3 min.
6.
Za kremu rastopite nescafe u toploj vodi pa izmješajte sa šećerom, učvrščivaćem i vrhnjem.
7.
Namažite kore.
8.
I to je to.
Posluživanje
Meni osobno fali još vrhnja, tako da ako želite možete još dodati 100-200 grama neće biti viška.

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...