Sastojci
Kore:
150 grama maslaca
100 grama margarina
3 jaja
5 žlica šećera
250 grama meda
1,5 čajna žličica sode bikarbone
5 šalica brašna (šalica je od 2 dcl)
Krema:
1 kg kiselog vrhnja (masnijeg)
1 čajna žličica nescafea
1 čajna žličica tople vode
2 vrećice učvrščivaća za šlag
3 žlice štaub šećera (šećer dodajte po ukusu)Priprema
1.
Rastopite na štednjaku med sa maslacem i margarinom. Ostavite da se ohladi.
Kore:
150 grama maslaca
100 grama margarina
3 jaja
5 žlica šećera
250 grama meda
1,5 čajna žličica sode bikarbone
5 šalica brašna (šalica je od 2 dcl)
Krema:
1 kg kiselog vrhnja (masnijeg)
1 čajna žličica nescafea
1 čajna žličica tople vode
2 vrećice učvrščivaća za šlag
3 žlice štaub šećera (šećer dodajte po ukusu)Priprema
1.
Rastopite na štednjaku med sa maslacem i margarinom. Ostavite da se ohladi.
2.
U ohlađenu smjesu meda i margarina dodajte postepeno jaja, šećer, sodu i brašno, i umjesite tijesto, koje ćete podjeliti na deset dijelova.
U ohlađenu smjesu meda i margarina dodajte postepeno jaja, šećer, sodu i brašno, i umjesite tijesto, koje ćete podjeliti na deset dijelova.
3.
Na pek papiru razvaljajte prvi komadić tijesta pa ga poklopite tanjurom, odrežite viškove i tako svih deset.
Na pek papiru razvaljajte prvi komadić tijesta pa ga poklopite tanjurom, odrežite viškove i tako svih deset.
4.
Nije uopće teško.
Nije uopće teško.
5.
Svih deset kora spremnih za pečenje.
Pecite ih na 160 stupnjeva 2-3 min.
Svih deset kora spremnih za pečenje.
Pecite ih na 160 stupnjeva 2-3 min.
6.
Za kremu rastopite nescafe u toploj vodi pa izmješajte sa šećerom, učvrščivaćem i vrhnjem.
Za kremu rastopite nescafe u toploj vodi pa izmješajte sa šećerom, učvrščivaćem i vrhnjem.
7.
Namažite kore.
Namažite kore.
8.
I to je to.
I to je to.
Posluživanje
Meni osobno fali još vrhnja, tako da ako želite možete još dodati 100-200 grama neće biti viška.
Meni osobno fali još vrhnja, tako da ako želite možete još dodati 100-200 grama neće biti viška.
Nema komentara:
Objavi komentar