ponedjeljak, 30. svibnja 2016.

Penasta slana štrudla

Penasta slana štrudlaPenasta slana štrudla

Sastojci
testo
2,5 dcl mleka
2,5 dcl vode
2 dcl ulja
2 kašikice šećera
1 kašika soli
50 gr. svežeg kvasca
1 kg. brašna

style="background-color: white; box-sizing: border-box; color: #181818; font-family: Tahoma; font-size: 14px; line-height: 25px; text-align: justify;" />ostalo
sir,dodaci kao za picu,višnje,jabuke,orasi mak….
DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
Priprema
1.
mleko smlačiti i u njega izmrviti kvasac, i dodati šećer, ostaviti na toplom da nadođe.
2.
kad kvasac nadođe sipati ga u brašno, dodati so, ulje i vodu, i ostaviti na toplom da se masa udvostruči, otprilike pola sata.
3.
kad je testo nadošlo podeliti ga na 3-4 dela, zavisi da li volite da su štrudle tanje ili deblje, razvući svaki deo posebno i filovati po želji, ja sam sa slanim sirom.

Nema komentara:

Objavi komentar

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI

SASTOJCI Biće potrebni sledeći sastojci: – polumasni sitni sir – 500 gr – šećer- 5 supenih kašika – jaja – 2 komada – griz – 4 supene k...