
Sastojci
testo
2,5 dcl mleka
2,5 dcl vode
2 dcl ulja
2 kašikice šećera
1 kašika soli
50 gr. svežeg kvasca
1 kg. brašna
style="background-color: white; box-sizing: border-box; color: #181818; font-family: Tahoma; font-size: 14px; line-height: 25px; text-align: justify;" />ostalo
sir,dodaci kao za picu,višnje,jabuke,orasi mak….
DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
Priprema
1.
mleko smlačiti i u njega izmrviti kvasac, i dodati šećer, ostaviti na toplom da nadođe.
2.
kad kvasac nadođe sipati ga u brašno, dodati so, ulje i vodu, i ostaviti na toplom da se masa udvostruči, otprilike pola sata.
3.
kad je testo nadošlo podeliti ga na 3-4 dela, zavisi da li volite da su štrudle tanje ili deblje, razvući svaki deo posebno i filovati po želji, ja sam sa slanim sirom.
Nema komentara:
Objavi komentar