Na letovanju u grčkoj sam dobila ovaj recept! Nas domaćin Dimitris nam je pripremio ovaj Tzaziki kao prilog uz rostilj, i svi su bili odusevljeni!
SASTOJCI
400g krastavca
400ml ovcijeg kiselog mleka
2 cena beog luka
2 kasike maslinovog ulja
1/2 limun cedjeni
400g krastavca
400ml ovcijeg kiselog mleka
2 cena beog luka
2 kasike maslinovog ulja
1/2 limun cedjeni
PRIPREMA
1. Krastavac narendati, na sitno rende, posoliti i ostaviti 20 min da odstoji. Nakon toga ga dobro procetiti.
1. Krastavac narendati, na sitno rende, posoliti i ostaviti 20 min da odstoji. Nakon toga ga dobro procetiti.
2. Sjediniti krastavac, kiselo mleko, sitno seckani luk, maslinovo ulje i limunov sok.
3. Držati u frižideru i služiti kao prilog ili salatu.
3. Držati u frižideru i služiti kao prilog ili salatu.
Izvor: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar