Istice se medu vise kolaca svojom roza bojom
Sastojci
Tjesto
60 dkg brasna
20 dkg secera, usitnjenog
20 dkg margarina
2 jaja
1 prasak za pec.
6 zlica vrhnja
1 ravna zlica kakao
nekoliko kapi ekstrakta jagode ili maline
Krema
5 dcl mlijeka
5 zlica brasna ili gustina
20 dkg secera
1 vanili secer
1 margarin
Glazura
15-20 dkg secera u prahu
1/2 bjelanjka ili 2 zl vrele vode
par kapi ekstrakta od jagode ili vanilije
Tjesto
60 dkg brasna
20 dkg secera, usitnjenog
20 dkg margarina
2 jaja
1 prasak za pec.
6 zlica vrhnja
1 ravna zlica kakao
nekoliko kapi ekstrakta jagode ili maline
Krema
5 dcl mlijeka
5 zlica brasna ili gustina
20 dkg secera
1 vanili secer
1 margarin
Glazura
15-20 dkg secera u prahu
1/2 bjelanjka ili 2 zl vrele vode
par kapi ekstrakta od jagode ili vanilije
Priprema
1.
Zamjesiti tjesto: brasno, pola ostro, pola meko ili kako zelite, secer , pr. za pec. pomjesati, utrljati margarin, dodati razmucena jaja sa vrhnjem i zamjesiti tjesto. Podjeliti ga na 4 djela. Dva djela staviti u frizider, treci dio doraditi tako da se doda 1 zl kakaa i premjesi, stavi u friz. cetvrtom djelu dodati ekstrakt jagode i sl. i mjesiti da se postigne boja i staviti u frizider.
2.
Nakon 30 min. ispeci 4 tanke i velike kore.
3.
Krema: U mlijeku zakuhati gustin i secer ,ohladiti, umutiti margarin i sve povezati.
4.
Filati kore, slagati prema slici ,staviti pod pezu preko noci.
5.
Drugi dan napraviti roza glazuru od secera u prahu i 1/2 bjelanjka, miksati 4-5 min, dodati par kapi ekstrakta jagode ili,,, dobije se intenzivna roza boja
6.
ili secer u prahu i 1-2 zl. vrele vode ,tada je glazura manje intenzivna
7.
Preliti po vrhu kolaca i osusiti na zraku
8.
Sa ravnalom i nozem iscrtati kocke po cijelom kolacu, zatim izrezati i dobar tek
Nema komentara:
Objavi komentar