već sam vidjela nekoliko recepata pod ovim nazivom, pa evo i moga, opet malo drugačijega.
Sastojci
Biskvit
6 bjeljanjaka
12 dag šećera
6 žumanjaka
1 žlica brašna
1/2 žličice soda bikarbone
4 dag kakaa
Fil
1 jaje
2 žumanjka
14 dag šećera
1 vanil šećer
2 žlice brašna
2 dl mlijeka
1 margarin
4 rebra čokolade
Sastojci
Biskvit
6 bjeljanjaka
12 dag šećera
6 žumanjaka
1 žlica brašna
1/2 žličice soda bikarbone
4 dag kakaa
Fil
1 jaje
2 žumanjka
14 dag šećera
1 vanil šećer
2 žlice brašna
2 dl mlijeka
1 margarin
4 rebra čokolade
Priprema
1.
Izraditi žumanjke i šećer, dodati brašno, sodu bikarbonu, kakao i snijeg od bjeljanjaka.
2.
Sve lagano izmješati i sipati u veliku tepsiju. Peći.
3.
Kad je pećeno zarolaj sa vlažnom krpom.
4.
Za fil izraditi jaje, žumanjca, šećer, vanil šećer, dodaj brašno i ukuhaj u mlijeko.
5.
U ohlađeno dodaj izrađeni margarin.
6.
Kremu podijeli na dva dijela. U jedan dio stavi 4 rebra topljene čokolade, može po želji i mliječna čokolada.
7.
Namazati žuti fil na biskvit pa na njega smeđi i saviti u rolat.
8.
Malo smeđe kreme ostaviti za premaz izvana.Posuti ribanom čokoladom.
1.
Izraditi žumanjke i šećer, dodati brašno, sodu bikarbonu, kakao i snijeg od bjeljanjaka.
2.
Sve lagano izmješati i sipati u veliku tepsiju. Peći.
3.
Kad je pećeno zarolaj sa vlažnom krpom.
4.
Za fil izraditi jaje, žumanjca, šećer, vanil šećer, dodaj brašno i ukuhaj u mlijeko.
5.
U ohlađeno dodaj izrađeni margarin.
6.
Kremu podijeli na dva dijela. U jedan dio stavi 4 rebra topljene čokolade, može po želji i mliječna čokolada.
7.
Namazati žuti fil na biskvit pa na njega smeđi i saviti u rolat.
8.
Malo smeđe kreme ostaviti za premaz izvana.Posuti ribanom čokoladom.
Nema komentara:
Objavi komentar