Prave ukusne ćuftice savršene uz pire krompir ili rižu.
SASTOJCI
– 500 gr mljevenog mesa
– 1 kg luka
– 2 krompira
– 1 čehna bijelog luka
– 1 kašičica mljevene paprike
– 1 kašika paradajz pirea
– 2 lista lovora
– so, biber
SASTOJCI
– 500 gr mljevenog mesa
– 1 kg luka
– 2 krompira
– 1 čehna bijelog luka
– 1 kašičica mljevene paprike
– 1 kašika paradajz pirea
– 2 lista lovora
– so, biber
NAČIN PRIPREME
Luk izrežite na kocke pa popržite na maslinovom ulju.
Dodajte lovor, paradajz pire i mljevenu papriku.
Dinstajte dok se luk ne raspadne.
Mljeveno meso pomiješajte sa bijelim lukom i kuhanim gnječenim krompirom.
Napravite ćufte i popržite dok ne porumene.
Poredajte u tepsiju i prelijte sosom od luka.
Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 1 sat.
Okruglice u crvenom umaku
Luk izrežite na kocke pa popržite na maslinovom ulju.
Dodajte lovor, paradajz pire i mljevenu papriku.
Dinstajte dok se luk ne raspadne.
Mljeveno meso pomiješajte sa bijelim lukom i kuhanim gnječenim krompirom.
Napravite ćufte i popržite dok ne porumene.
Poredajte u tepsiju i prelijte sosom od luka.
Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 1 sat.
Okruglice u crvenom umaku
Nema komentara:
Objavi komentar